Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bağlı belediye çalışanlara ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ düzenlendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı tarafından Arpaçbahşiş eski belediye binasında 58 personele yönelik düzenlenen eğitim semineri kapsamında, sağlıklı ve güvenilir çalışma ortamları oluşturmak, iş kazalarını önlemek, meslek hastalıklarını en aza indirmek ve iş sağlığı kültürünü belediye personellerine aşılamak amacıyla eğitim verildi.
Eğitimle ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir iş ortamı sağlamak olduklarını belirterek, bu tür seminerlerin belirli periyotlarda devam edeceğini söyledi. Yapılan araştırmalarda, iş kazalarının büyük çoğunluğunun sistemli ve bilinçli çalışma ile önlenebileceğinin belirtildiğini dile getiren Kocamaz, “İş yerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek, olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade etmeyiz. Dolayısıyla işçi sağlığı, iş güvenliği ve bu alanda verilen eğitimleri önemsiyoruz” diye konuştu.