Antalya’nın Manavgat ilçesinin ekonomisinin büyük ölçüde turizme dayalı olduğunu, bir çok sektörü olduğu gibi süt sektörünü de turizmin yönlendirdiğini belirten Manavgat Süt Üreticiler Birliği Başkanı Bilal Ay, "Manavgat’ta günlük olarak mevsimsel değişen 20-30 ton süt var" dedi.
Toplanan sütü Antalya ve Manavgat’ta yerel mandıralara verdiklerini kaydeden Manavgat Süt Üreticiler Birliği Başkanı Bilal Ay, "Turizm sezonu sone erdiği ve tesisler kapalı olduğu için süt çeklerimiz her geçen gün öteleniyor. Ötelenen çekler neticesinde köylerimizin süt paraları da ötelenmek zorunda kalacak. Bizim buna gönlümüz razı olmadığından Eti firmasının süt tozu yapmak için Konya’da açtığı fabrika ile bir anlaşma yaptık. Şu an için haftada iki gün 15’er tondan 30 ton Eti firmasına süt veriyoruz. Amaç ödemeleri daha erkene alabilmek" dedi.
Önümüzdeki günlerde gönderilen süt miktarını çoğaltacaklarını belirten Ay, "Çünkü burada erken ödeme çok önemli. Tabii Eti de kurumsal bir firma. Daha kaliteli süt istiyor. Bizim daha kaliteli sütü biz köylüden alabilmemiz içinde böyle bir çalışmaya da ihtiyaç vardı. Süt Üreticileri Birliği olarak amacımız Manavgatlı süt üreticilerimizin mağduriyetinin önüne geçmektir" diye konuştu.