ÇANAKKALE'de, 9 Mayıs'ta başlayacak olan 2'nci Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kentte çocuklarla buluştu. Çocuklar, Halk Bahçesi'nde, bienal ekibi eşliğinde ellerine çizdikleri resimlerle barışa yönelik hayallerini ve düşüncelerini dışa vurdu.
Çanakkale Belediyesi, ve DADA Neşeli Fikirler Atölyesi işbirliğiyle 9 Mayıs'ta 'İçim Dışımdan Büyük' sloganıyla Çanakkale'de açılışı gerçekleştirilecek olan 2'nci Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali'ni düzenleyen Arkadaşım Çocuk Ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Çanakkaleli çocuklarla buluştu. Halk Bahçesi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında çocuklar renkli boyalı kalemlerle parmaklarına çizdikleri resimlerle barışa yönelik hayallerini ve düşüncelerini dışa vurdu. Hayallerini anlatmak için parmaklarına boyalı kalem ile çizimler yapan çocuklar, eğlenceli dakikalar yaşadı.
2'nci Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali için 2015 yılında dünyanın 44 farklı ülkesinden çocukları bir araya getireceklerini ifade eden Proje Direktörü Erdinç Alnıaçık, konseptlerinde 'İçimiz Dışımızdan Büyük' sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. 'İçimiz Dışımızdan Büyük' sloganını küratör Ani Setyan'ın bulduğunu belirten Erdinç Alnıaçık, "Bu slogan ile bütün çocuklarımızı bienale davet ettik. Çocuklar kendi içlerinden gelen sanatsal üretimlerini bizlere gönderiyorlar. Biz bunlarla dev bir sergi açacağız. Bu bağlamda dünyanın farklı ülkelerinden, Türkiye'nin farklı kentlerinden çocuklar, sanatçılar Çanakkale'ye gelip, sergiyi ziyaret edecekler. Sanatçılar ile çeşitli atölyeler ile dünyada izlenebilir dev bir çocuk bienali olacak" dedi.
Alnıaçık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çanakkale'de olmalarının amacının daha fazla çocuğa ulaşıp, bienale katılımlarını sağlamak ve projeyi duyurmak olduğunu da söyledi.

FOTOĞRAF