Yahyalı Belediyesi, ilçede başlattığı kavşak düzenleme çalışmaları çerçevesinde, ilçenin girişinde bulunan Develi-Yahyalı, Yeşilhisar-Yahyalı yollarının birleştiği kavşakta, genişletme ve düzenleme çalışması başlattı.
KAVŞAKLARIMIZ GÜZELLEŞECEK
Yahyalı’da yol ve kavşaklarında başlattıkları yenileme çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, devam eden kavşak çalışması hakkında bilgiler verdi. Başkan Öztürk “ Yapımı belediyemiz tarafından yapılan kavşağımız, Yeşilhisar ve Develi güzergâhından gelen yolların birleşim noktası. Belediyemiz burada kavşak düzenleme ve yol genişletme çalışması yapıyor. Belediyemizle birlikte kavşağımızda Elektrik Şirketi, Telekom ve KASKİ müdürlüğümüzde çalışmalarına devam ediyor. Yahyalı’mıza bu kavşak yakışmıyordu. Yahyalı’mızın girişinde bulunan kavşağımızı daha düzenli, daha güzel ve ilçemizi temsil eden bir görünümüne kavuşturacağız. Allah nasip ederse İlkbaharın gelmesiyle birlikte bu kavşağımızda lalelerin, güllerin açtığını tüm hemşerilerimiz görecek." dedi.
TURİZM’DE İDDİALI OLMAK İSTİYORUZ
Başkan Öztürk Turizm açısından kavşaklarının önemli ifade ederek şunları söyledi. Başkan Öztürk “Biz turizme aday bir ilçeyiz. Turizm ile ön plana çıkmak istiyoruz. Dumansız fabrika dediğimiz turizm de iddialı olmak istiyorsak, yollarımızın da kavşaklarımızın da çok düzenli ve güzel görünümlü olması gerekiyor. Ekibimizle birlikte yapacağımız çalışmalarla on gün sonra, çok güzel bir kavşağın ortaya çıktığını göreceğiz.” dedi.
YEREL ÜRÜN PAZARI KURACAĞIZ
Develi ve Yeşilhisar yollarının birleşim noktası olan kavşağın ilçe için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Esat Öztürk sözlerine şöyle devam etti. “ Seçim döneminde söz verdiğimiz 5 yılda 50 proje kapsamında, yerel ürünlerin satışı için büfelerimizi bu kavşak güzergâhında kurmayı düşünüyoruz. İster Develi ister Niğde, Yeşilhisar üzeri olsun, ilçemize gelen tüm turistlere, buradaki büfelerimiz sayesinde yerel ürünlerimizi pazarlama imkânımız olacak. Dolayısıyla konum itibari ile kavşağımız, Yahyalı için büyük öneme sahip. Burası tüm yolların buluşma noktası. Yenilenmiş kavşağımız, ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.