Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da 15- 16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle ülke heyetleri ve liderleri kente gelmeye devam ediyor. Bugün Malezya, Senegal ve Güney Afrika devlet başkanlarının geleceği Antalya Havalimanı'na yarın da Japonya Başbakanı Shinzô Abe ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in de aralarında bulunduğu çok sayıda lider iniş yapacak. ABD Başkanı Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel Pazar günü Antalya'da olacak.
Belek'te yapılacak G-20 zirvesine katılacak ABD Başkanı Barack Obama'nın korunmasında görev alacak zırhlı limuzin tipi cipler de askeri kargo uçaklarıyla kente geldi. ABD heyetinin kullanacağı yüksek güvenlikli araç konvoyunun havalimanından çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı, güzergahtaki bağlantılı yollar trafiğe kapatıldı. Araçların Belek'e geçişi sırasında güvenlik önlemi alınan yollarda çevik kuvvet ve diğer polis ekipleri 3'er metre aralıkla yol güzergahında güvenlik koridoru oluşturdu. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu Antalya Havalimanı'nda VIP, CIP ve ülke heyetleri için ayrılan 1'inci Dış Hatlar Terminali polis bariyerleriyle giriş- çıkışa kapatıldı. Yüzlerce polisin görev yaptığı bu alanlar görevliler dışındaki herkese kapatıldı.
G-20 nedeniyle ülke heyetlerinin ve liderlerinin kente gelişi, bugün, yarın ve Pazar günü de devam edecek. Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma bugün Antalya Havalimanı'na gelecek.
YARIN GELECEK LİDERLER
Zirve için Antalya'ya yarın gelecek liderler Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin uçağı saat 07.00'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev saat 13.30'da, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull 14.15'te, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping 14.20'de, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong 15.00'te, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto 16.00'da, Kanada Başbakanı Justin Trudeau saat 16.20'de, Japonya Başbakanı Shinzô Abe 17.00'de, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye 18.30'da, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker 18.55'de, Hindistan Başbakanı Narendra Modi 19.30'da, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon 19.50'de, IMF Başkanı Christine Lagarde 19.55'te, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo 20.00'de ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy saat 20.45'te iniş yapacak.
PAZAR GÜNÜ GELECEK LİDERLER
Zirve için pazar günü gelecek ilk konuk Arjantin Maliye Bakanı Axel Kicillof olacak. Bakan Kicillof'un uçağı saat 03.30'da Antalya Havalimanı'na olacak. ABD Başkanı Barack Obama'yı taşıyan 'Air Force One' uçağı saat 07.00'de Antalya Havalimanı'na inecek. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'yı taşıyan uçak saat 07.30'da alana inerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağı saat 09.30'da ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un uçağı ise saat 11.00'de Antalya Havalimanı'nda olacak. İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin uçağı saat 11.30'da ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in uçağı ise saat 11.45'te Antalya Havalimanı'na inecek.

FOTOĞRAFLI