HDP Kahta İlçe Teşkilatı, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümü 1. sınıf öğrencisi Ramazan Fırat için 100. Yıl Parkında basın açıklaması düzenledi, açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.
HDP üyeleri, HDP Kahta İlçe Teşkilatının önünde toplanıp 100.Yıl Parkı meydanına doğru yürüdü, burada grup adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını HDP üyesi Zana Taştan okudu.
Zana Taştan, basın açıklamasında, “Değerli arkadaşlar ve basın emekçileri, başta üniversiteler olmak üzere bütün alanlarda Kürt halkına karşı faşist saldırılar artmaktadır. Ramazan Fırat faşistler tarafından vahşice katledilmiştir. Bizim kültürümüzde insan yemek yediği yere ihanet etmez. İhanet eden insan değildir. Bu tür katliamlar hiçbir ideolojiye ve insani düşünceye sığmamaktadır. Bu katliamı yapan faşistlerin ideolojisinde ve kişiliğinde insanlığa dair hiçbir şeyin olmadığı açıktır. Bu yapılan vahşete medya kör, Adıyaman milletvekilleri sağır olmayı tercih etmiştir" dedi.
Ramazan Fırat yoldaşın katledilmesinin yedinci günü olmasına rağmen medyanın bu katliama sessiz kaldığını belirten Taştan, şunları söyledi: "Bu olaya sessiz kalan başta medya olmak üzere bütün kesimleri insanlığa davet ediyoruz. İhanetçiler şunu çok iyi bilsin, korkaklar ihanet eder. Ramazan Fırat yoldaşımızın ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyor ve diyoruz ki bizlerde birer Ramazan Fırat’ız. Ramazan Fırat ölümsüzdür.” Basın açıklamasından sonra 5 dakika oturma eylemi yapıldı. Kalabalık, oturma eyleminden sonra sessizce dağıldı.