Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, yakılan okullara tepkilerini göstermek amacıyla "Her Okul Bizimdir" kampanyası kapsamında okulların bakımını yapıyor.
"Her Okul Bizimdir" kampanyası kapsamında öğretmenler tarafından beş köy okulu tamir edilerek boyandı. Siverek Türk Eğitim-Sen Temsilciliği üyeleri, IŞİD bahanesiyle yapılan eylemlerde bölgede tahrip edilen okullara karşı tepkilerini göstererek, köy sakinleri ile birlikte hem okul tamiratı yapıp hem de halaylar çekip, uçurtma uçurarak çalışmaları neşeli hale getiriyorlar. Son olarak ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Çepeni İlkokulu’nun çatısını onarıp, iç ve dış cephe boyalarını yenileyen eğitimciler, okulun duvarlarına ise resimler çizdi.
Türk Eğitim-Sen Üyesi Şuayip Demirten, "Bugün burada öğretmenlerimiz ile birlikte beşinci okulumuzu boyuyoruz. Bu projeyi ortaya attığımızda herkes çok sevinçliydi, herkesin içini kıpır kıpır heyecan kapladı. Böylelikle her haftada bir okul boyuyoruz. Beşinci okulumuz, devamı gelecek inşallah. Bu anlamda bize maddi manevi desteklerini esirgemeyen sayın Kaymakamımız Hamza Erkal’a teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda da Milli Eğitim’den de destek aldık, öğretmen arkadaşlarımın da Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Sendika üyeleri, çalışmalar sonrası ihtiyaç sahibi 20 çocuğa ayakkabı ve kırtasiye malzemesi dağıttılar.