Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) üyeleri, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası sebebiyle düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı’nda düzenlenen etkinliğe, KSMMMO üylerinin yanı sıra, bir çok mali müşavir katıldı. 1-7 Mart Musabeciler Haftası Etkinliklerinin haftaiçi gerçekleşecek ziyaretler ile devam edeceğini söyleyen KSMMMO Başkanı Baki Gümüşoluk, "Bu etkinlik çerçevesinde bugün arkadaşlarla kahvaltı programı düzenledik. Yarın da Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edeceğiz. Meslek problemlerimizi ilgili mercilere ileteceğiz" dedi. Kayseri’de ve Türkiye’de meslektaşlarının bir çok sıkıntı yaşadığını söyleyen Gümüşoluk,"Daha çok müşterilerin mükelleflerin sorunu olmasına rağmen, bizim camianın sahip çıktığı bir kısım problemlerimiz var. Düzeltme beyannamelere çok büyük cezalar kesiliyor. Buna hem müşteriler hem bizler maruz kalıyoruz. Maliye Bakanlığımızın bu konuyu değerlendirmesini arzu ediyorum" diye konuştu.
Gümüşoluk ayrıca, "Biz hem kamusal sorumluluğu olan bir meslek alanıyız. Biz isteklerimizi taleplerimizi sunarken şahsi ve meslek camiasının çıkarlarından ziyade kamunun çıkarlarını gözeterek taleplerde bulunuyoruz. Biz ülke ekonomisinin, ülke işletmelerinin gelişmesi için bu önerileri sunuyoruz. Muhasebe ve denetim desteğinin daha da ileri gitmesi için dünyadaki gelişmelere paralel olarak sürekli oda ve meslek camiası olarak çalışmalar içerisindeyiz. Bu yüzden diyoruz ki tüm kamu kurum kuruluşları, firmalar bağımsız denetime tabi olsun. Biz bu şeffaflığı sağlayalım istiyoruz" şeklinde konuştu.