Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ATSO Akademi, 11 Mayıs ile 14 Mayıs tarihleri arasında 2 farklı eğitim düzenliyor.
Eğitimler hakkında açıklamada bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, 11-14 Mayıs tarihleri arasında TSE 18001 OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı Güvenliği Kapsamında İşveren Sorumlulukları eğitimlerinin düzenleneceğini ifade etti. Çetin, “TSE Sertifikalı eğitim 11 ve 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan TSE 18001 OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, ATSO Eğitim salonlarında saat 09.30’da başlayacak ve Sevgi Ölgün Kocabaş tarafından verilecek. Eğitimde katılımcılara, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi ve uygulamalarının tarihçesi, TSE 18001 standardının tanıtımı, iş sağlığı ve güvenliği politikası, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tanımlar, planlama, uygulama ve çalıştırma, kontrol ve düzeltici faaliyetler ile yönetimin gözden geçirmesi konularında bilgi verilecek. Ayrıca programın devam koşulunu sağlayan katılımcılar TSE onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar” dedi
Haftanın ikinci eğitiminin yine İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda olacağını ancak işverenin sorumluluklarına odaklanacağını kaydeden Çetin, 14 Mayıs tarihinde düzenlenecek İş Sağlığı Güvenliği Kapsamında İşveren Sorumlulukları Eğitimi’nin de ATSO Eğitim salonlarında düzenleneceğini bildirdi. Program kapsamında eğitmenler Emel Ulukaya Ergin ve Veysel Topcu tarafından işverenlerin 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde yükümlülükleri ve bu yükümlülükleri yerine getirmemenin yaptırımların anlatılacağını ifade eden Çetin, ayrıca işveren bakış açısı ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut güvenlik ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi ile işyeri özelinde acil çözüm önerileri alınması gibi konular hakkında da katılımcılarımıza bilgiler verileceğini açıkladı.
Çetin, “ATSO olarak son derece önemli gördüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu farklı bakış açıları ile ele alacak eğitimlerimize konuya ilgi duyan tüm üye ve çalışanlarını bekliyoruz” dedi.