Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte organ nakli bekleyen ve organ nakliyle yeni hayatlarına “Merhaba” diyenlerin hikayelerini çarpıcı bir biçimde anlatan Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun “Yeni Hayat” filmi Tarsus’ta izleyici ile buluştu.
Sponsorluğunu Medical Park Hastaneler Grubu’nun üstlendiği “Yeni Hayat” belgeseli, henüz 3 yaşındaki Hasan Hüseyin’in, 53’ündeki Mustafa Kemal’in, 14 yaşındaki Elif’in ve bağışlayacağı organla kendisini hayata döndürecek kahramanını bekleyen binlerce insanın hikayesini anlatarak, organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Mersin Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedesteci’nin de katıldığı film gösterimine Tarsusluların ilgisine ev sahipliği yaptı.
“HEDEFİMİZ 2015’TE BİN BAĞIŞ SAĞLAMAK”
Koca bir stadyum dolusu insanın organ beklediğini söyleyen Yeni Hayat belgesel filminin Yönetmeni Gazeteci Yazar, Tuluhan Tekelioğlu “Babamın açık kalp ameliyatı olmak üzere hastaneye yatmasından sonra organ nakli umudu bekleyen insanlarla tanıştım. Daha önce bu kadar insanın organ ihtiyacı olduğunu hiç bilmiyordum. Koskoca bir stadyum dolusu insan organ bekliyor ve bu rakam 60 bin kişi. Ama tahmin edin Türkiye’de organ bağışlayanların sayısının ne kadar olduğunu. Maalesef bu oran çok düşük, milyonda 5 gibi bir oran. Umarım bu film sayesinde birçok kişi organlarını bağışlamaya karar verecektir. 2015 yılında hedefimiz 1000 organ bağışı ile yeni hayat sağlamak” diye konuştu.
“BİRİLERİNE HAYAT VERME ŞANSIMIZ VAR”
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin ise en çok böbrek yetmezliği yaşayan hastaların organ beklediğini dile getirerek, “Ne zaman benim insanım toprak yerine organlarını insana bağışlarsa bu sayı artacak ve birilerine hayat verebileceğiz” dedi. Dr. Yücetin, şöyle devam etti:
“Çünkü her doğan canlı, toprak olacak ve birilerine hayat verme şansımız var. Topluma şunu soruyoruz, ben sizin mirasınıza talibim ancak bu talip olduğum mirasınız ne çocuklarınıza bırakabileceğiniz malınız, mülkünüz, arabanız ne de onlara bırakabileceğiniz güzel anılarınızdan oluşan şeyler değil. Sadece yanınızda götüremeyeceğiniz, onlara bırakamayacağınız toprak olacak organlarınıza talibiz ki başka birilerine hayat verip onların çocuğunun elinden tutarak hayatı sürebilsin, annesi babasıyla aynı sofrada oturup yemek yemeye devam edebilsin diye. Bu her an başımıza gelebilecek bir şey. Bu belgeselle de zaman zaman güleceğiz, zaman zaman ağlayacağız ama sonunda yapacağımız organ bağışlarıyla ileride birçok kişinin hayatını güldürebileceğiz.”
Beğeni ile izlenen filmin ardından Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan organ bağış stantlarına yoğun ilgi gösteren pek çok vatandaş, organlarını bağışladı.