Dünyaca Ünlü Riccon İlhan Doğan, ‘Huzurun Başkenti’ olarak anılan Adıyaman’dan, Türkiye’ye huzuru yaymak için eğitimlere başladı.
Riccon İlhan Doğan, Türkiye’de çeşitli din, mezhep ve ırkları içerisinde barındıran ve ‘Huzurun Başkenti’ olarak Adıyaman modelini Türkiye’ye yaymak için eğitimlere başladı.
Valiliğin desteği ile öğrenciler, mahkumlar, kamu personellerine kişisel gelişim ve kişinin gelişimi eğitim seferberliği başlıyor. İlhan Doğan, insanların geleceğe umutla bakmaları için huzurlu olmanın önemine işaret ediyor. Huzurun önemini anlatmak için öğrencilere yönelik eğitimler başladı. Bu eğitimler Adıyaman’dan önce bölgeye, daha sonrada ülkeye yayılacak. Ülkede başlayan bu eğitim seferberliği sonunda ‘Huzurun başkenti Adıyaman’ adlı kitap çıkartılarak tüm Türkiye’ye dağıtılacak.
Riccon İlhan Doğan, huzurun önemine işaret ettiği konuşmasında, “Huzur önemli çünkü, huzur güven ve geleceğimizi aydınlık görmemizi sağlıyor. Huzurun başkenti Adıyaman diğer şehirlere model ve örnek bilecek. Bu modeli Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Son yıllarda Türkiye korkunç bir gerilim var. Bu gerilim üzerinden insanlar belki prim elde edebilirler ama burada bir tüketim var. Bu tüketim nedeniyle başarıyı elde edemiyoruz. Başarıyı elde edilemeyince şiddet, gerilim sürekli huzuru tüketmeye başlıyor. İnsan ilişkilerinde en önemli duygu güvendir ve biz güven duygusunu kaybediyoruz. İnsanlar arasındaki bu iletişim bozukluğunu hoş sohbet, dost sohbeti yeniden başlatmamız lazım” dedi.
Öğrenciler ise, verilen eğitimlerin çok faydalı olduğunu ve hayata bakışlarının değiştiğini ifade ettiler.
Tiyatro ile psikoloji, beden dili ve mizahı birleştirerek ‘Riccon Tekniği’ni geliştiren İlhan Doğan, birçok ülkede beden dilinin doğru kullanımı ve düşünce okuma teknikleri üzerine dünyaca ünlü liderler ve uluslar arası kuruluşlarda eğitimler verdi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde televizyonlarda show programları yapan İlhan Doğan Lüksemburg, İsviçre ve Güney Afrika’da yılın adamı ödüllerine layık görülerek, Afrika Swaziland Kralı tarafından Lord ünvanı aldı.