Mardin’den Kuzey Irak’a ham petrol taşıyan kamyon şoförü Turan Bartu, Peşmerge güçleri tarafından gözaltına alındı. IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltın alınan Bartu’nun ailesi 10 günden beri kendisinden haber alamadıklarını ifade ederek yetkililerden yardım bekliyor.
Mardin’in Yeşilli ilçesinde ikamet eden ve 7 çocuk babası olan kamyon şoförü Turan Bartu, yaklaşık 10 gün önce Kuzey Irak’a ham petrol götürdü. Geçmiş yıllarda Hz. Muhammed’in (sav) kimlik bilgilerin bulunduğu kartı arabasına asan Bartu, bu kart nedeniyle Peşmergeler tarafından gözaltına alındı. IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilen Bartu’nun ailesi, 10 gündür kendisinden haber alamadıklarını belirtti.
"IŞİD’LİSİN DİYEREK GÖZALTINA ALIYORLAR"
Çaresiz kaldığı için Mardin’de görev yapan gazetecileri evine davet eden Turan Bartu’nun babası Nezir Bartu, oğlunun 10 gün önce Irak Kürdistan’ında bir petrol rafinesinde yükleme yaptığı sırada aracının Peşmergeler tarafından arandığını ve aracın içinde Hz. Muhammed’in (sav) kimlik bilgilerinin yer aldığı kartı gördüklerini söyledi. Bunun üzerine 300 Peşmerge askeri tarafından etrafının sarılarak gözaltına alındığını ileri süren Baba Bartu, "Oğluma IŞİD’lisin diyerek gözaltına alıyorlar. Hz. Muhammed’in kimlik kartı için oğlumu almışlar. 10 gündür ondan ne bir haber ne bir bilgi alamıyorum" dedi.
DEVLET YETKİLİLERİNDEN YARDIM TALEBİ
Oğlunun IŞİD’le uzaktan yakından herhangi bir ilişkisinin olmadığını belirten Baba Bartu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’den oğlunun serbest bırakılması için yardım talebinden bulundu. Baba Bartu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oğlum Turan Bartu, 8 aydır aynı yerden yük alıyor ve aynı yerde indiriyor. Firma yetkilileri, oğlunuz gözaltına alınmış diye bize haber verdiler. Oğlumun tek derdi var oda ekmek parasıdır. 7 tane çocuğu vardır, en küçüğü daha bir aylıktır. Oğlumun IŞİD’le kesinlikle bir ilgisi yoktur. Hz. Muhammed’in (sav) kimliği ve mührü var diye gözaltındadır. Oğlum bu kartı Allah rızası için arabasına asmış. Bugün bütün arabalarda selametli bir yolculuk için herkes bir şeyler asıyor. Oğlum da peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) ismi var diye söz konusu arabasına asmıştır. Mesut Barzani’ye buradan sesleniyorum, araştırın eğer IŞİD ile bir ilgisi çıkarsa kendi elimle onu size teslim ederim, ama yok."
"NE YEMEK YİYORUZ, NE DE BİR ŞEY İÇİYORUZ"
Konuşmakta güçlük çeken ve gözyaşlarına hakim olamayan anne Nezihe Bartu ise oğlunun tek bir sabıkasının bile bulunmadığına dikkat çekerek, "Allah rızası için oğlumu bırakın, çocuklarının yanına gelsin. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan rica ediyorum, bize yardımcı olsun. Kaç gündür ne yemek yiyoruz, ne de bir şey içiyoruz. En azından oğlumun bir sesini duyayım, hayatta olduğunu bileyim" diye konuştu.
"ÇOCUKLARIMIN BABASINI BIRAKSINLAR"
Turan Bartu’nun eşi Ceylan Bartu ise ilgililerden eşinin evine getirilmesi için yardım istediklerini kaydetti. Ceylan Bartu, "Çocuklarımın babasını, eşimi getirsinler. Yaklaşık 10 gündür eşimden haber alamıyorum. IŞİD diye onu orada tutuyorlar, buna hakları yoktur. Biz IŞİD’li değiliz. Eşim çocuklarına bakmak için Irak’a gidip geliyor. Onun tek suçu budur" şeklinde konuştu.