Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM Valisi Ahmet Altıparmak tarafından başlatılan 'Erzurum Avrupaya Uçuyor Projesi' kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 200 öğretmen tatile gönderilecek. Vali Altıparmak, ilk 40 kişilik öğretmen kafilesini Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen ile birlikte Macaristan'a uğurladı.
Bugün saat 09.30'da otobüslerle evlerinden alınarak havalimanına getirilen 40 öğretmen VIP Salonu'na alındı. Pasaport işlemleri ardından Vali Ahmet Altıparmak ve Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğretmenlerin çoğu ilk kez yurt dışına çıkmanın heyecanını yaşadı. Öğretmenlerle sohbet eden Vali Altıparmak, hedefinin Avrupa görmeyen bir tek öğretmen bile bırakmamak olduğunu söyledi. Vali Altıparmak yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Yarı yıl tatilinde 200 öğretmeni Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göndereceğiz. Bugün ilk kafileyi uğurluyoruz. Projeyi hemen sonlandırmayacağız. Niyetimiz imkanlar çerçevesinde yurt dışına gitmeyen bir tek öğretmen dahi bırakmamak. Avrupa'ya giden öğretmenler büyük bir tecrübe kazanacak. Gittiği ülkenin öğretmenleri ile tanışacak ve eğitim sistemleri tanıyacak. Ülkesine döndüğünde meslektaş ve öğrencrilerine bunları aktaracak. Burada asıl olan eğitim için en önemli unsur öğretendir. Eğitime katkıyı önce öğretmene yapmalıyız. Onların moral ve motivasyonlarının yüksek olması gerek. Projeye katkı sağlayan belediye ve diğer sponsorlara teşekkür ediyorum. Proje eminim amacına ulaşacak."
Büşükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de göreve geldikleri ilk günden itibaren eğitime önemli katkılar sağladıklarını vurguladı. İnsanların gezip, görmesinin kendisine büyük tecrübeler kazandırdığını vurgulayan Sekmen, şöyle konuştu:
"Öğretmenlerimiz gittikleri ülkede yaşadıkları tecrübe ve deneyimlerini, oradaki gelişmişliği buradakilere aktarabilirse inanıyorum ki ülkemiz önemli aşamalar kaydeder. Biz bile yurt dışına gittiğimizde o ülkenin imarını, yapılaşmasını, çevre düzenini hatta görüştüğümüz kişilerin yaptıkları faaliyetleri dinler onları burada hayatiyete geçiririz. Avrupa ülkelerine giden öğretmenlerimiz de kazandıkları tecrübeleri öğrencilerine aktaracaklar. Belediye olarak çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim ve öğretime görmesi için çok büyük destekler verdik. Okulların tüm eksiklerini gideriyoruz. Üniversitede okuyan ve sicili bozuk olmayan öğrecilere katkı sağlıyoruz. Karnesi başarılı olan ilk, orta ve lise öğrencilerine de malzeme ve giysi yardımında bulunacağız."
İlk kafile arasında bulunan İbrahim Hakkı Fen Lİsesi Rehberlik Öğretmeni Betül Avar ise, "16 yıllık öğretmenim. Yurt dışına ilk kez çıkıyorum. Bu tür projelerin devamını bekliyoruz. Vali beye teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI