Didim Belediyesi tarafından Altınkum Yalı Caddesi için hazırlanan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi” çalışmaları kapsamında belediye ekipleri tadilat çalışmalarına başladı.
Didim Belediyesi tarafından Altınkum Mahallesi, Yalı Caddesi ve bağlantılı yollarında yer alan binalara estetik kazandırmak amacıyla hazırlanan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi” çalışmaları, belediye ekipleri tarafından başlatıldı.
Altınkum’un liman girişinden başlayan tadilat çalışmalarını, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Özgür Selçuk, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Atasoy ile Salih Bankoğlu, Didim Belediye Meclisi Üyeleri, Didim Belediye Zabıta Müdürü Alper Öz, Emniyet amirleri ile emniyet ve zabıta kuvvetleri takip etti. Çalışmalar kapsamında caddedeki işletmelerde dış cephelerinde bulunan tabelalar ile pergoleler kaldırıldı. Noter2in tespitleri sonucunda işyerlerinden çıkarılan malzemeler araçlarla yedi emin deposuna götürüldü. Bazı işletmeciler ise kendi malzemelerini kendileri kaldırırken, kontrollü şekilde yapılan boşaltma çalışmasında herhangi bir olay yaşanmadı.
“ESNAF VE VATANDAŞLAR BİRLİKTE YAPACAĞIZ”
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, yaptıkları çalışmanın Altınkum’u sağlıklılaştırma ve güzelleştirme çalışması olduğunu söyledi. Belediye ekipleri ile esnafın birlikte çalıştığını belirten Atabay, “Yaptığımız iş yıkım değil esnafa ve vatandaşa yardımcı oluyor. Tebligatlar yapıldı hukuki alt zemini hazırlandı. Bizden yardım isteyen yardım ediyoruz. Belediye ekipleri ile ele ele yapıyoruz. Eğer zaten vatandaşımız inanırsa esnaf inanırsa güzel olur demiştik. Yüzde yüz oranında inandırdık. Esnafımızın Yüzde 40’ı kendi düzeltmesini yaptı. Birlikte bu işi başladık. Süresi belli değil sezona yakalanmamak için hızlı çalışacağız. O yüzden kendi ekiplerimize bu işi yapıyoruz. En kısa sürede bitireceğiz” diye konuştu.
BİLGİLENDİRME YAPILMIŞTI
3194 Sayılı İmar Kanunu ve yönetmeliklerine uygun ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenen proje için, Ekim ayında belediye yetkilileri ile esnafın katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Yalı Caddesi’ndeki binalarda ve işletmelerde dış cephe ve görünüşle ilgili çalışmaların yapılacağını söylemişti.