AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve AK Parti Manavgat İlçe yönetimi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MATSO) ziyaret etti.
Ziyarette oda çalışmaları hakkında bilgiler veren MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, göreve gelmelerinin ardından birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. MATSO Turizm Fakültesi hakkında da bilgiler veren Boztaş, fakültenin ön protokolünden bugüne kadar olan süreci anlattı. Kendileri göreve gelmeden önce Akdeniz Üniversitesi ve MATSO arasından ön protokol yapıldığını hatırlatan Boztaş, göreve geldikten sonra fakülte binasını yaptırabilmek amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Fakülte yapılacak arazinin Manavgat Belediyesi’nin yaptığı imar çalışması ile ortaya çıktığını hatırlatan Boztaş, Manavgat Belediyesi’nin imar çalışması ile 53 bin 700 metrekare alanın üniversite kampus alanı olarak ilan edildiğini kaydetti. Boztaş, "Yaptıkları çalışma ve özveri için Defterdarlığımıza, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve o dönemin meclis üyelerine teşekkür ederim" dedi.
Boztaş, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’a Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Turizm Fakültesi inşaatı yapımı için izin alınması ve MATSO’nun ihtiyat hesaplarındaki parasının Turizm Fakültesi inşaatı yapımı için harcanması konusunda verdiği destek için teşekkür etti.
2014 yılının Şubat ayında Akdeniz Üniversitesi ile hazine arasında bir tahsis protokolü gerçekleştiğini anlatan Boztaş, şunları söyledi:
"Bunların ardından kurum olarak proje çalışmasına başladık.Mimari projesini Akdeniz Üniversitesi’ne tasdik ettirdikten sonra yönetim ve meclisten geçirdik. Meclisin ardından odamızın bağlı bulunduğu 5174 sayısı yasa gereği Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaat ederek ihtiyat hesaplarındaki parasının Turizm Fakültesi yapımı için harcanması hem de Turizm Fakültesi inşaatı yapımı için izin almak için müracaat ettik. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve İlçe Başkanı Hasan Öz müracaatımızın ardından süreci takip ederek, iznin bir an önce çıkmasını sağladı. Odamıza izin yazısı geldi. Bugünden itibaren projeler tamamlanarak ihale sürecine bağlayacağız."
Ülkeyi ve bölgeyi daha iyi yerlere getirmek herkesin kendi görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini söyleyen AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü kaydetti. Sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin önemine işaret eden Badak, bu kurumların kent için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. MATSO’nun kendi bölgesinde yaptığı çalışmaları örnek çalışmalar olarak gördüklerinin altını çizen Badak, "Kurum olarak Manavgat’a Turizm Fakültesi kazandırmak amacıyla çaba gösteriyor. MATSO’nun çalışmalarını takdir ediyor, mesleki çalışmalardaki ciddiyete Manavgat için gösterdiğiniz enerjiye teşekkür ediyorum" dedi.
İlçede Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının şart olduğunu ifade eden Badak, "Bu bölgenin ürünlerinin işlenerek daha fazla gelir getirmesini sağlamak için küçük ya da büyük bir Organize Sanayi Bölgesi’nin mutlaka hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konudaki gayretlerinizden dolayı siz Manavgatlı iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz ise MATSO’nun ilçe için birçok çalışmaya imza atığını hatırlatarak son yapılan, "Ne Varsa Manavgat’ta Var" organizasyonunda ilçe ticaret ve ekonomisinin kalkınması için önemli olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Boztaş, MATSO Turizm Fakültesi için verdikleri destekten dolayı Badak ve Öz’e teşekkür plaketi verdi.