Şanlıurfa Valiliği himayesinde Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Bayanlar Boks Şampiyonası sabah saatlerinde düzenlenen kortejle başladı.
Abide kavşağından başlayıp Sarayönü caddesinde sona eren kortejde Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Rektör İbrahim Halil Mutlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Yıldız, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe, sporcular ve vatandaşlar yer aldı.
Mehter takımının eşlik ettiği kortejde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Küçük, düzenlenen şampiyonanın Şanlıurfa’ya ve gençlere hayırlı olması dileklerinde bulundu. Bir hafta sürecek olan programda üç branşta müsabakaların olacağını dile getiren Vali Küçük, organizasyonun Şanlıurfa için önemli olduğunu, bundan böyle de Şanlıurfa’nın bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirtti.
Yoğun katılımın olduğu kortejin sonunda ise Vali İzzettin Küçük beraberindekilerle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne geçerek İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’dan Şanlıurfa genelinde yapılan spor yatırımları hakkında brifing aldı.
BAYANLAR BOKS ŞAMPİYONASI BAŞLADI
Şanlıurfa Valiliği himayesinde düzenlenen Bayanlar Boks Şampiyonası GAP Arena Kapalı Spor Salonunda açılış seremonisiyle başladı.
Mehteran takımının gösterisi, İstiklal Marşının okunması ve açılış konuşmalarının yer aldığı seremonide salondaki izleyicilere Şampiyona ve şampiyonaya katılan sporcular hakkında bilgi verildi. Kürsüye gelerek salondaki izleyicilere hitap eden Vali İzzettin Küçük, şampiyona için Şanlıurfa’yı seçen Boks Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.
“Kentimiz boks alanında Türkiye’nin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapıyor” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Küçük, “Bir hafta boyunca görkemli bir şölen izleyeceğiz. Bu şampiyonanın kentimizin tanıtımına önemli katkısı olacak. Boks Federasyonumuza, hakem heyetimize, sporcularımıza ve tüm emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
17 Ocak’a kadar sürecek olan şampiyonada 800 sporcu mücadele edecek. Şampiyonada ayrıca, farklı ülkelerde düzenlenecek olan müsabakalara sporcular da seçilecek.