Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, gençliğini göremeyenlerin geleceğini göremeyeceğini, bu kapsamda antrenörlere büyük görev düştüğünü söyledi.
Ataşbak, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan konferans salonunda federasyon il temsilcileri ile antrenörlerle yaptığı toplantıda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Vali Mustafa Büyük’ün de direktifleriyle en iyi şekilde gerçekleşmesi için gerekli gayreti göstereceklerini kaydetti.
Federasyonları temsil eden İl Temsilcileri ile antrenörleri çok önemsediğini, onların görevlerini kolaylaştırmak için gerekli desteğini sağlayacağını ifade eden Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Göreve yeni başladım. Tüm il temsilcileri ile antrenörleri ilerleyen zaman içinde daha yakın tanıma fırsatı bulacağım. İl Temsilcileri ve antrenörlerin destekleriyle 15-19 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilecek, bizim bayramımız; ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96 yıldönümünü kentimizde de en kapsamlı bir şekilde kutlayacağız. Gençliğini göremeyen geleceğini göremez, bu kapsamda; il temsilcileri ile antrenörlere büyük görev düşüyor.Şunun bilmesini arzu ediyorum. İyi niyetliyiz ve kimseye ön yargılı değiliz. Herkese eşit mesafede olacağız. Kapımızı sürekli açık tutacağız. Öneriye de eleştiriler de her zaman açık olacağız. Ortak hedefimiz kentimizde sporu zirveye taşımaktır. “
Ataşbak, evrensel dil olan sporda asla kavga istemediğini, sorunu olan il temsilci ve antrenörlerin bizzat kendisine gelmesini isteyerek, “Başarı için herkesin bilgisinden yararlanacağız. Dayanışma, paylaşma ve ekip çalışmasına önem vereceğiz” dedi.
19 MAYIS’TA NELER YAPILACAK?
Spor Servisi Şefi ve 19 Mayıs Hazırlama Komitesi üyesi Hanifi Altun, il temsilcileri ile antrenörleri sinevizyon gösterisiyle yapılacak etkinlikler hakkında bilgi aktardı.
15 Mayıs Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Gençlik Yürüyüşü ile başlayacak. Etkinlik kapsamında, farkı spor salonlarında ve Seyhan Baraj Gölü’nde yelken, kano, kürek, güreş, voleybol, yüzme, halter, basketbol, hentbol, karate, wushu, muay thai, judo, boks, atıcılık, bisiklet, masa tenisi, jimnastik, step-aerobik, oryantiring, okçuluk, tenis, badminton, satranç, işitme engelliler futbol ile engelliler dans gösterileri ve eğitsel oyunlar gerçekleştirilecek.
Ayrıca, DSİ Baraj Çamlığı’nda Ergin İzci Kampı gerçekleştirilecek ve fener alayı yapılacak. Öğrenciler arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Gençlik Merkezi lider ve üyeleri Huzurevi’ni ziyaret ederek, tişört, şapka, kitap, bayrak ve broşür dağıtımı gerçekleştirecekler.
6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu da konser verecek.