Mersin’de 2,5 yaşındayken sağ gözüne demir çubuk batan ve görme duyusunu kaybeden 7 yaşındaki Kerem Kaya’ya umut ışığı yandı. Cumhurbaşkanlığı’nın aracılığıyla gittiği doktorun "Kerem’in gözü ışık alıyor, acilen kornea nakli yapılması gerekir" demesi ile aile umutlanırken, Kerem kendisine yapılacak kornea naklini bekliyor. Aile yetkililerden yardım beklerken, Kerem ise tekrar görmek istediğini söyledi.
Yaklaşık 4 yıl önce babaannesi kendisine ranza yaparken gözüne demir çubuk batan Kerem Kaya’nın sağ gözü o günden beri görmüyor. Mersin ve çeşitli illerde birçok hastaneye götürülen Kerem için uygulanan tedavilerden sonuç alınamazken, en son gittikleri Ankara’da özel bir göz hastanesinde Kerem’e umut ışığı doğmuştu. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi için alınamayan Kerem’in sesini Cumhurbaşkanlığı duymuş, Kerem’in muayenesi yaptırılmıştı. Muayene sonucunda Kerem için umut ışığı yandı. Kerem’i muayene yapan doktor, Kerem’in görmeyen gözünün ışık aldığını ve acil kornea nakli yapılması durumda yeniden görebileceğini söylemesi üzerine ailede büyük bir sevinç yaşanırken, Kerem şimdi kendisine yapılacak kornea naklini bekliyor. Yetkililerden ve bağışçılardan yardım isteyen aile, çok geç olmadan Kerem’in ameliyat olmasını istiyor. Çilek Mahallesi’nde yaşayan Kerem, arkadaşları dalga geçiyor diye okula gitmek de istemiyor.
Babaanne Gülay Kaya, Kerem’e yatak odası yapmak için eski mutfak tezgahını kırmaya çalıştığını, o sırada tezgahtan çıkan bir inşaat demir çubuğunun Kerem’in gözüne değdiğini söyledi. Çalışırken Kerem’in yanında olmadığını vurgulayan Kaya, "İnşaat pisliğini atarken yanıma gelmiş, arkama durmuş, görmedik. O an demir sallanıyor göz bebeğine değiyor. Tam ortasını yırtıyor. Hemen önce Çocuk Hastanesi’ne götürdük. Oradan devlete, buradan da tıp fakültesi hastanesine gönderdiler. Fakültede müdahale yaptılar. Orada 3-4 kere ameliyat olması lazım tekrar iyi görmesi için dediler. Orada çocuk aletleri olmadığı için Kerem’i Kayseri’ye gönderdiler. Gittik Kayseri’ye, göz arkasında kanama var dediler aldılar, göz arkasına slikon koydular. Onla baya bir kaldı, sonradan gözlük verdiler. Baya bir gözlük kullandık ama onun da bir etkisi olmadı. Tekrardan Ankara’ya gittik. Ankara’da kornea sırasına girdik. Çağırdılar dediler, biz bu riski alamayız, yani risk almadılar ve tekrar bizi gönderdiler. Oradan Gazi Üniversitesi’ne gittik ama oradan da sonuç alamadık. En son bir özel hastaneden umut ışığı yandı ancak maddi imkansızlıklardan dolayı götüremedik" diye konuştu.
"ŞU ANDA GÖRMEYEN GÖZÜ IŞIK ALIYOR"
Yardım çağrılarını Cumhurbaşkanlığı’nın duyduğunun altını çizen Kaya, "Cumhurbaşkanlığı Özel Kaleminden aradılar. Kendi doktorumuza gönderdiler. Doktorumuz ’Işık alması iyi bir şey, acilen kornea nakli olması gerekiyor. Ondan sonra duruma bakmamız gerekiyor’ dedi. Şu anda görmeyen gözü ışık alıyor. Ne kadar göreceğini bilmiyoruz ama gözüne yeniden kavuşabilir. Şu an acilen kornea nakli bekliyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Kimden yardım isteyeceğimizi de bilmiyorum ama yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.
"TEKRAR GÖRMEK İSTİYORUM"
Kerem Kaya ise, "Tekrar görmek istiyorum. Gözümün iyi olmasını istiyorum. Kornea nakli istiyorum. Birde okula gitmek istiyorum" diye konuştu.
Anne Derya Kaya da oğluna yardım beklediğini kaydederek, "Doktor ışığı fark ettiğini söyledi ama başka hastanelerde sıraya koymamışlardı. Çocuğumun kornea nakli olması gerekiyor acilen. Yetkililerden, Cumhurbaşkanlığı’ndan, Başbakanlığımızdan yardım istiyorum çocuğumun nakil olması için. Bize yardımcı olmalarını istiyorum. Acilen kornea nakli istiyorum. Kerem halen okula gitmedi. İnşallah bu sene ameliyatını olursa seneye okula gitmesini istiyorum. Çocuk da okul istiyor ama, gözünden dolayı okula gitmek istemiyor" ifadelerini kullandı.