'GEREKİRSE TEKRAR MİLLETE GİDERİZ'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Denizli İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Ülkenin hükümete kavuşması için sonuna kadar koalisyon görüşmelere devam edeceklerini belirten Zeybekci, gerekirse tekrar millete gidebileceklerini söyledi.
AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere partiil milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, İl Başkanı Şahin Tin de katıldı. Bakan Zeybekci, milletvekilleri ve partililerle bayramlaştı.
"GEREKİYORSA TEKRAR MİLLETE GİDERİZ"
Bayramlaşma sonrası partililere seslenen Zeybekci, ülkenin bir seçim daha kaldırmayacağını düşünmenin saçma sapan bir gerekçe olduğunu belirterek, "Evet ekonomi seçime pek sıcak bakmaz. Seçimi kim ister? Bir yıl içinde üç tane seçim yaptık. Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler. Milletin iradesinin ne dediğini de biliyoruz. Ama hal belli. Durum ortada. Milletin yükün altına girmeye niyeti yok. Öyle bir sıkıntı var ortada. Milletin iradesi de bize sorumluluk vermiş. Ama şuna çevirmeyelim: 'Türkiye bir seçimi daha kaldırmaz. Bu seçimler Türkiye ekonomisine zarar getirir' sakın ha. Türkiye'ye gerekiyorsa, eğer ülkemiz için lazımsa, ülkemiz için bu sorumluluğun aşılması gerekiyorsa, bunun ekonomik bir gerekçesinden dolayı böyle bir şeyi Türkiye'ye yakıştırmaya kalmasın. Gerekiyorsa tekrar millete gideriz. Tekrar millete gitmekten asla ve asla geri kalmayız. Mülkün sahibi o, kararın sahibi o, iradenin sahibi o" dedi.
PARTİLİLERE HAZIR OLUN MESAJI
AK Parti teşkilatına yarın seçim olacakmış gibi hazır olmaları gerektiğini söyleyen Zeybekci, "Ama biliyoruz ki millet 7 Haziran'da bir irade ortaya koydu. Bu iradenin gerçekleşmesi için Türkiye'nin hükümete kavuşması için sonuna kadar görüşmelere devam edeceğiz. Sonuna kadar fedakarlık anlayış ve hoşgörüyle elimizi yumruğumuzu sıkmadan tam bir uzlaşıyla elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Ama uzanan elimize karşılık bir el yoksa, uzanan elimize karşı başka şeyler uzatılıyorsa o zaman işin sahibi millete götürmek en hayırlısıdır diye düşünüyoruz. Çünkü millet ne derse o diyoruz. Endişeye kapılmayın Türkiye sağlam ve büyük bir ülkedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI