Esenler Belediyesi tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren öğrencilere, çay ve çorba ikramı yapıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da kendi elleriyle öğrencilere çay ve çorba ikram etti.
Türkiye genelinde 2 milyon 46 bin 583 adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Esenler’de girecek olan öğrencilere, Esenler Belediyesi tarafından çay ve çorba ikramında bulunuldu. Esenlerdeki okulların bahçelerine kurulan stantlarda öğrenci ve veliler, kendilerine ikram edilen çay ve çorbayı içerek sınav saatini bekledi.
Esenler İbrahim Turhan Anadolu Lisesi’nde sınava girecek öğrencileri ziyarete gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu kurulan stantlarda öğrenci ve velilere kendi elleriyle çay ve çorba dağıttı, başarılar diledi. Öğrencilere böyle bir hizmet sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün YGS sınavları var ve bu sınavlar dolayısıyla Esenler’de sınav yapılan merkezlerden biri. 15 okulumuzda sınav var bu sınavda da çocuklar içeride terlerken aslında velilerde dışarıda terliyor. Özellikle sabah erken saatlerde geldikleri için birçoğu kahvaltı yapmamış olarak geliyorlar. Biz de kahvaltı yapmamış olarak geldiklerini bildiğimiz için velilere ve öğrencilerimize çay ve çorba ikram ediyoruz. Çay ve çorba bizden başarı da çocuklardan gelecektir. Onlar üniversiteye girecekler veliler de onların başarısını çay ve çorbayla kutlamış olacaklar, çocuklarımıza başarılar diliyorum, velilerimize de afiyet olsun diyorum” diye konuştu.
Esenler Belediyesi’ne, bu tür bir hizmeti sundukları için teşekkür eden Murat Özçelik de, “Sınava katılan bütün öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum. Esenler Belediyesi’nin bu ilgi ve alakasının devamını diliyorum” dedi.
Esenler Belediyesi’nin çay ve çorba dağıtımından memnun olduğunu belirten Polat Özdemir, “Artık belediyeler vatandaşa çok büyük olanak sağlıyor, Esenler Belediyesi de bizlere çay ve çorba ikramında bulundu. Bu hizmetlerinden dolayı Esenler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.