İzmir’de düzenlenen Mahalli Pist Şampiyonası’nın 3. ve son ayağı İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde yapıldı. Yarışlar, kıyasıya rekabet içinde geçerken, izleyenler ise heyecan fırtınası yaşadı.
Türkiye’nin tek özgün yarış otomobili Volkicar’ların ve Fiat Siena’ların merakla beklenen mücadelesi İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde yapıldı. Mahalli Pist Şampiyonası’nın 3. ve son ayağı olan yarışlar, büyük bir rekabete sahne oldu. Pilotların toplam 3 ayaklı turnuvada verdiği zorlu mücadele, gördükleri damalı bayrakla sonlandı.
İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde yapılan mücadelelerde; Fiat Siena’ların yarıştığı Kategori 1’in ilk yarışında 1. Galip Atar olurken, 2. İbrahim Bulut, 3. Uygar Birgili oldu. Aynı kategoride 2. yarışta 1. Uygar Birgili olurken, 2. İbrahim Bulut, 3. ise Galip Atar oldu.
Türkiye’nin ilk yerli yarış otomobili olan Volkicar’ların yarıştığı Kategori 2’de de heyecan fırtınası yaşandı. Bu kategoride 1. yarışı Adem Çetmen lider olarak tamamlarken, 2. Bahadır Bilsev, 3. Galip Atar oldu. Aynı kategoride 2. yarışta damalı bayrağı ilk gören pilot yine Adem Çetmen olurken, 2. Mustafa Can, 3. de Murat Osman Özdemir oldu.
Son 3 sezonun Türkiye Pist Şampiyonu ve Ümit Ülkü Academy Eğitmeni Ümit Ülkü, heyecan dolu yarışlara tüm yarışseverleri davet ederken, “Pilotlarımızı sezona daha iyi hazırlamak adına önemli bir adım. Yurtdışında yarışan 3 pilotumuz da var. Bunlar ülkemiz adına gurur verici şeyler” diye konuştu.