Antalya’da Eğitim-Bir-Sen üyesi yaklaşık 200 kişilik öğretmen grubu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, "Angaryaya Hayır, Nöbet Görevi İçin Ücret İstiyoruz" eylemi yaptı.
Antalya’da Eğitim-Bir Sen üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğretmenler, "Angaryaya Hayır, Nöbete ücret İstiyoruz" yazılı pankartı açıp dövizler taşıdı. Öğretmenler, "Ücret hakkımız, söke söke alırız", "Dayatmaya hayır,angaryaya hayır" sloganları attı.
Basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, karşılıksız nöbet, iyileştirme yapılmayan ek ders ücretleri, sınav görev ücretlerinin arttırılması, halk eğitim merkezi ve okullarda görev alan hizmetli ve memurların çalışmalarının ücretlendirilmesi dile getirmek için bir araya geldiklerini söyledi.
Öğretmenin nöbet yükümlülüğünün hiçbir kanuni dayanağının olmadığını ve bir yönetmelikle öğretmene dayatılmaya çalışıldığını kaydeden Çoban, "Öğretmenlerimiz hukuka ve kanuna aykırı bir şekilde karşılığı ödenmemiş bir görevle bağlı kılınmıştır. Diğer taraftan bu görev için hiçbir ilave ücret ödenmemekte, yani karşılığı ödenmemiş bir emek öğretmenlerimizden beklenmektedir. Öğretmenlik mesleğinin asli bir unsuru olmayan ancak buna rağmen sorumluluğu son derece geniş olan bu görevin idari nitelikli bir görev olduğu bu itibarla mesleğin ifasını doğrudan ilgilendirmeyen bu türden tedbirlerin öğretmenler öğretmenlerin üzerine yıkılmamalıdır. Yönetmelik zoruyla ceza tehdidi altında zorla nöbet görevi verilmesinin ve karşılık olarak hiçbir ödenmemesinin angarya niteliğinde olduğuna kuşku yoktur" dedi.
İMZA KAMPANYASI
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasını da eleştirerek, "Hala 10 TL altında olan ek ders ücreti iki katına çıkarılmalı. Öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üstü limiti yeniden gözden geçirilmelidir. Sınav görev ücretlerinin arttırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin, bu fazla çalışmaları ücretlendirilmesinde düzenleme yapılmalıdır. Bu amaçla, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun nisan toplantısına taşımak üzere imza kampanyası başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.
İmza kampanyasına katılan öğretmenler, ardından sessizce dağıldı.