Gaziantep’te yılın ilk bebeği saat 00:01’de dünyaya geldi.
2015 yılının ilk saniyelerinde sezaryenle dünyaya gelen Ramazan ve Ahu Yavuz çiftinin bebeğine Muhammed Ali isminin verileceği öğrenildi. Gaziantep’te yılın ilk bebeği Avukat Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde dünyaya geldi. Saatler 00:00’ı gösterdiğinde doğan bebek, ebenin kollarında doğumhanenin kapısından çıktığında saat 00:01’i gösteriyordu. Sağlıklı bir şekilde doğan bebeğin erkek olduğu öğrenildi. Doğum sonrası minik bebek kuvöze alınırken anne Ahu ise servise götürüldü.
İkinci defa anne olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Ahu Yavuz, yeniden anne olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “ İnşallah hayırlı bir bebek olur. Analı babalı büyür. İnşallah rızkı bol bir bebek olur. Yılın ilk bebeği” dedi.
Baba Ramazan Yavuz ise ,” Öncelikle çok mutluyuz. Rabbim olmayanlara da verir inşallah. Bu sevinci yaşamayanlara en kısa zamanda inşallah yaşatır. Çok mutluyuz. Rabbim doktorumuzdan razı olsun. İsmini Muhammed Ali koymayı düşünüyoruz. İnşallah ismine layık bir insan olur. Dinimize vatanımıza hayırlı olur inşallah” şeklinde konuştu.
Doğumu gerçekleştiren doktor Hasan Çay ise çocuk ve doğum hakkında verdiği bilgide, “Hastamız Ahu Yavuz. Bu ikinci bebeği. Sancılı gebe olarak gelmişti. Yılın ilk bebeği sayılır. Sağlıklı, cinsiyeti erkek olan, 2 kilo 990 gram, 48 santimetre boyunda. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Yeni yılın ilk bebeği olarak vatana, millete hayırlı olsun. Analı babalı büyütsün. İnşallah hayırlı günlerini görürüz. Saat 00:01, yani gece yarısını 1 saniyesi ya da 2 saniyesi doğum yapmıştır. Yeni yılın ilk bebeği olarak sayılabilecek durumdadır” dedi.