Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi İMBK 4 ve 5. sınıf ilköğretim öğrencileri, Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek bir süre onlarla beraber derslere iştirak etti. Sınıf öğretmenlerinin eşliğinde çadır kentti ziyaret eden çocuklar, yaşıtlarının mutlu olduğunu görmeleri onları da sevindirdi.
Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli öğrencileri ziyaret eden Akçakale İMKB ilköğretim okulu öğrenciler, yaşıtlarının mutlu olduğunu görmeleri onları hem sevindirdi hem de duygulandırdı.
Öğrenciler öncelikle araçlarla eğitim alanında eğitim gören ana sınıfı öğrencilerini ziyaret ederek onlarla kısa bir süre bir arada bulundu. Ardından büyük çadırlarda ders gören 4 ve 5. sınıftaki öğrencileri ziyaret ederek derslerine misafir oldular. Öğrenciler daha sonra spor alanına giderek buradaki spor yapan çocukları seyretti. Spor alanındaki sosyal alanları gezen öğrenciler, burada Suriyeli misafirler tarafından yapılan yağlı boya resimleri ve el işi çalışmalarına hayran kaldılar. Akçakaleli öğrenciler “Gerçekten çadır kentte çok güzel şeyler yapılıyor” diyerek çalışmaları takdir ettiler.