Eğitim-Bir-Sen Yunusemre İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen program çerçevesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’na ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarete Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu, Yunusemre Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Hasan Çolak, Genç-Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Okur, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Bulan, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.
Ziyarette okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Murat Ceylan okulun hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere mesleki eğitim verdiğini söyledi. Öğrencilere mesleki eğitim vererek onlara meslek kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Ceylan, “Okulumuzda bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyum sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ise, “Bugün Dünya Otizm Günü. Otizmi biliyoruz ve tanıyoruz. Otizmli bireylerin yanındayız. Onların eğitilmesi ve yetiştirilmesi konusunda büyük emek harcayan okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve annelerimizi tebrik ediyoruz. Eğitimcilerimizin görevlerini severek ve fedakarca yaptığını biliyoruz. Bunu çocuklarımızın gözlerinde ve gülen yüzlerinde görebiliyoruz. Bu konuda Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman destek vermeye hazırız. Ben böyle güzel bir organizasyonu hazırlayan başta Hasan Çolak başkanımız olmak üzere Yunusemre İlçe Yönetimimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerin sıcak ve samimi karşılamalarıyla geçekleşen ziyarette okulun eğitim bölümleri dolaşıldı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlaması dolayısıyla öğrencilerle birlikte pasta kesildi. Okul müdürü Murat Ceylan ve öğretmenler öğrencilerin kendi el emekleriyle ürettikleri ürünler hakkında bilgi verdiler.
Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretleri sebebiyle Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’na teşekkür etti.