Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (COST) Bilimsel Komite Üyeliği’ne seçildi.
TÜBA’dan yapılan yazılı açıklamada, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersöz’ün, COST Üst Düzey Temsilcileri Komitesi Toplantısında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından önerilen adaylar arasından COST Bilimsel Komite Üyesi olarak seçildiği bildirildi.
COST misyonu çerçevesinde pek çok projede çekirdek grup üyeliği ve çalışma grup başkanlığı yapan ve AB 7. Çerçeve Programı kapsamında birçok projede çalışan Prof. Dr. Ersöz, Selçuk Üniversitesi Ar-Ge merkezi laboratuvarı alt yapısının kuruluşunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ersöz aynı zamanda Konya bölgesinde doğal ürünlerin teknolojik katma değerli ürün olarak değerlendirilmesi amacıyla "Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi" projesini de yürütüyor.
REKTÖR GÖKBEL’DEN TEBRİK
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hakkı Gökbel de Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Bilimsel Komite Üyeliği’ne seçilen Prof. Dr. Ersöz’ü tebrik etti. Üniversitenin web sitesinden bir tebrik mesajı yayınlayan Prof. Dr. Gökbel, “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından önerilen adaylar arasından Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (COST) Bilimsel Komite Üyeliği’ne seçilen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ü en kalbi duygularla tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.