Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü tarafından 3’üncüsü bu yıl gerçekleştirilen, “Koruma ve Güvenlik Görevlilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” başladı. 4 gün sürecek ve 2 grup halinde 144 personelin eğitim alacağı seminerde, 5188 sayılı özel güvenlik kanunu, iletişim, görgü ve nezaket kuralları, güvenlikte risk analizi, öfke kontrolü ve stres yönetimi, temel ilk yardım, olaylara yaklaşım tarzı ve müdahele yöntemleri, Türk dili ve uyuşturucu gibi konularda personelin daha donanımlı hale gelmesi amaçlanıyor.
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerinin açılışına SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Genel Sekreter Fazilet Uyar, Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başpolisi Aydın Şahin ve Selçuk Üniversitesi koruma ve güvenlik görevlileri katıldı.
“KORUMA VE GÜVENLİK BİRİMİ, SELÇUK’UN DIŞA AÇILAN KAPISI”
Selçuk Üniversitesi olarak koruma ve güvenlik personeline özellikle önem verdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Koruma ve güvenlik birimi, Selçuk Üniversitesi’nin dışa açılan kapısıdır. Daha önce de verilen hizmet içi eğitimlerin son derece faydalı olduğunu görünce bu eğitimleri sürdürme kararı aldık. Selçuk Üniversitesi kampüs alanıyla, 80 bin öğrencisi ve 6 bin çalışanıyla Türkiye’nin sayılı büyüklükteki eğitim kurumlarındandır. Bu kadar geniş bir alana sahip üniversitemiz hastanesiyle de çok fazla insana hizmet vermektedir. Bu kadar çok kullanılan bir alan için güvenlikte son derece fazla önem arz etmektedir. Geçen sene hizmete açmış olduğumuz, Güvenlik İzleme ve Hız İhlal Tespit Merkezi’nin (SAGİS) de çeşitli sorunları ortadan kaldırarak, kampüs güvenliğini arttırdığını düşünüyorum” dedi.
“KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”
Programın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar ise “Gerçekleştirilen eğitim programıyla, koruma ve güvenlik görevlilerimizin verimliliği daha da artacak, iş düzeninin aksamadan işlemesi ve daha profesyonel bir çalışma sistemi sağlaması yönünde önemli katkılar sağlayacaktır. Hizmetlerin verimli ve kaliteli bir şekilde yerine getirilmesi ancak bilgili ve eğitimli personelle mümkündür. Bu nedenle de üniversite olarak hizmet içi eğitim seminerlerini oldukça önemsiyoruz. Özellikle de koruma ve güvenlik görevlilerimizin eğitimi hususunda pozitif ayrımcılık yaptığımızı söyleyebilirim. Bu eğitimlerin koruma ve güvenlik görevlilerimize önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyor ve seminerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“SELÇUK, UYUŞTURUCU KONUSUNDA ÇOK TEMİZ”
Eğitim seminerinin ilk gününde ‘Madde Bağımlılığı ve Narkotik Maddeler’ konulu sunumu gerçekleştiren Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başpolisi Aydın Şahin, ülke olarak uyuşturucu madde konusunda medyada anlatılanlar kadar vahim bir durumda olmadığımızı söyledi. Şahin, “Aslında televizyon kanalları bunları yaparak bir yerde bunun reklamını da yapmış oluyor. Onun yerine bununla mücadelenin nasıl olacağı konusunda haber yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aslına bakarsanız uyuşturucuyla mücadele etmek bıçak sırtında yürümek gibidir. Yapılacak bir yanlışla bir kişiye zarar da verebilir ve bağımlı olmasını da sağlayabiliriz. Türkiye konuşarak ve zararlarını anlatarak uyuşturucuyla mücadele evresindedir. Özellikle öğrencileri hedef alan satıcılarla mücadelemiz son derece iyi bir şekilde sürüyor. Zaten kurumlarla işbirliği içindeyiz. Bu konuda sizlere çok büyük görevler düşmektedir. Sizlerin görevleri arasında sadece meydana gelen olaylara müdahalede bulunmak yok. Meydana gelebilecek olayları önceden bildirmek de sizin asli görevlerinizdendir. 80 bin öğrenci bir çok ilden büyüktür. Bu şekilde bakıldığında sizlere de çok önemli görevler düşmektedir. Böyle durumlarda hemen en yakın ekiplerimize haber verebilirsiniz. Üniversitemizde çok ciddi bir problemle karşılaşmadık sadece geçen yıl birkaç münferit olay yaşadık. Selçuk Üniversitesi, uyuşturucu konusunda çok temiz olmakla birlikte bu konuda diğer üniversitelere de örnek durumdadır” diye konuştu.