Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Basketbol ve Voleybol Takımları, bölge müsabakalarında birinci olarak Türkiye müsabakalarına katılmaya hak kazandı.
Kazandıkları başarıyı Kaymakam Mustafa Demir ile paylaşan öğrenciler Türkiye müsabakalarında dereceye girme sözü verirken, Kaymakam Mustafa Demir ise Türkiye müsabakalarında ilk 3’e girilmesi durumunda öğrencileri İstanbul gezisine göndereceğini belirtti.
Ziyarette başarıları hakkında bilgiler veren Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Kemal Türk, “Çocuklarımız minik erkekler voleybol müsabakalarında bölge birincisi oldular, kızlarımız ise basketbolda bölge birincisi oldular. Çocuklarımız basketbol ve voleybol Türkiye müsabakalarına katılacaklar. Çocuklarımız gösterdikleri başarılarla Türkiye genelinde son 32’ye kaldılar. Bu kapsamda Ünye kaymakamımızı ziyaret ederek bu mutluluğu kendisiyle paylaşmak istedik” dedi.
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise başarının devam etmesi durumunda İstanbul gezisi sözü vererek, “Türkiye şampiyonasında gidiş, dönüş ve konaklama ile ilgili sizlere destek olacağız. Ayrıca Türkiye finalinde ilk 8’e kalırsanız bir müsabakanızı izlemek ve sizlere destek olmak için, izlemeye geleceğiz. Türkiye finalinde ise ilk 3’e girerseniz 23 Nisan’da sizleri ve öğretmenlerinizi 3 günlük İstanbul gezisine yollayacağım. 3 gün boyunca İstanbul’un tarihi, kültürel yerlerini gezme fırsatı bulmuş olacaksınız” diye konuştu.