Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Atiba’nın burada mutlu olduğunu biliyorum. Büyük bir profesyonel. Takımın anahtarlarından biri. Ben burada kalmasını isterim ve onun da burada kalmak istediğini biliyorum” dedi.
Siyah-beyazlı takım ligde hafta sonu oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdürürken, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bugün sabah gerçekleşen idman sonrasında basın mensupları ile bir sohbet toplantısı yaptı.
Slaven Bilic’in Beşiktaş’a gelmesinde çok büyük katkısı olan siyah-beyazlı takımın eski sportif direktörü ve aynı zamanda Kasımpaşa’nın yeni teknik direktörü Önder Özen ile ilgili gelen bir soru üzerine Hırvat teknik adam, şu cevabı verdi:
“Ona iyi şanslar diliyorum. Burada birlikte çalıştık. Gerçekten iyi bir futbol adamı. Bu hafta ligde de Kasımpaşa ile oynayacağız. Garip oldu. İlk defa bize karşı sahaya çıkacak. Önder Özen’ın Kasımpaşa maçında takımının başında olması şöyle bir avantaj oluşturur; yeni teknik direktör olduğu için Kasımpaşalı futbolcular yüksek motivasyon ile sahaya çıkacaklardır. Ama bunun çok büyük bir fark oluşturduğunu düşünmüyorum. Önder Özen takımımdaki birçok oyuncunun bireysel özelliklerini biliyor ve bunların farkında. Ama bu beni endişelendirmiyor.”
“YARIŞIN İÇİNDE KALACAĞIZ”
Bir basın mensubunun ligin bitimine 8 hafta kaldığını hatırlatması ve gelecek haftalarla ilgili planını sorması üzerine deneyimli çalıştırıcı, önlerinde uzun bir yol olduğunu ve 8 maçta toplanacak 24 puanın olduğunu unutmamak gerektiğini söyledi.
Bilic, “Artık 6 puan geriye düşmek gibi bir şansınız yok. Planımız maç maç düşünüp ona göre devam etmek. Amacımız şampiyonluğu sonuna kadar kovalamak. 2009’dan beri sezonun bu dönemlerinde Beşiktaş bir düşüş yaşamış. İyi ve olumlu antrenmanlar yapıyoruz. Konsantrasyonumuz da yüksek ve sonuna kadar bu yarışın içerisinde kalacağız” açıklamasında bulundu.
“CUMARTESİ’DEN İTİBAREN GÖRECEĞİZ”
Milli takım arasının kendilerine çok iyi geldiğini ve biraz da olsa dinlenme fırsatı bulduklarını ifade eden Hırvat çalıştırıcı, “Böyle bir araya ihtiyacımız vardı. Ama Fenerbahçe’nin başına gelen o trajik olaydan sonra yaşadığımız 1 haftalık ara bize iyi gelmedi diyebilirim. Aslında o ara olmasa takımım adına daha iyi olurdu. Sakat sayısı çok olan takımlara iyi gelmiş olabilir. Bu arada doğru plan doğrultusunda hareket ettik. Bunun etkisini cumartesiden itibaren göreceğiz” dedi.
Son dönemde basında yer alan Beşiktaş’ın Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu’yla anlaştığı konusunda çıkan haberler hakkında yorum yapması istenen siyah-beyazlı teknik adam Slaven Bilic, bu haberlerin kendisini etkilemediği şeklinde demeç verdi.
BİLİC, BEŞİKTAŞ’TA MUTLU
Deneyimli çalıştırıcı, spekülasyonlardan etkilenmediğini ifade ederek, "Bunlar olabilir ve bir teknik direktör olarak bunları sorun haline de getirmiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Burada ne kadar kalırsam kalayım elimden gelenin en iyisini yapacağım. Beşiktaş her şeyin üzerindedir. Ben burada devam ettiğim sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada 1,5 seneyi geride bıraktım. Buraya gelirken hiçbir şüphe duymadım. Beşiktaş büyük bir camia ve normal olarak baskı da büyük. Ben futbolculuk dönemimde de şimdi de bu baskılara alışığım. Bunların içerisinde yaşadım. Burada 20 yıl da kalacak olsam ben burada mutluyum. Burada olduğum süre boyunca 1,5 yılda takım büyük bir gelişim gösterdi. Avrupa’da da iyi işler çıkardık. Ligde iddialı konumdayız, şampiyonluk adaylarından biriyiz. Daha yüksek hedef tutturmamız gerekiyor. Burada Beşiktaş’ın parçası olmaktan hiçbir zaman pişman olmadım” diye konuştu.
“BAYERN MÜNİH’İN SAĞLIK EKİBİYLE BİREBİR KALİTEDELER”
Siyah-beyazlı takımda yaşanan sakatlıkların antrenman programının yoğunluğu ya da başka bir şeyle ilintili olup olmadığının sorulması üzerine Bilic, “Bunun analizini yaptık. Sakat sayımız fazla değil. Bir oyuncu hafta içerisinde 2 gün antrenmana çıkmadıysa o oyuncunun sakat olduğu anlamına gelmez. Başımız sakatlıklar sebebiyle çok ağrımıyor aslında. Genelde mekanik ve darbeye bağlı sakatlıklar yaşıyoruz. Sağlık ekibimiz çok kaliteli. Bayern Münih’in sağlık ekibiyle birebir kalitedeler. Antrenman metoduna bağlamak konusunda da hemfikir değilim. Bu sakatlıklar konusunda diğer kulüplerden daha kötü değiliz. Bence bu gayet normal” yanıtını verdi.
“50’YE YAKIN MAÇ OYNAMIŞIZ”
“Sezonun en kritik dönemindeyiz” diyen Hırvat teknik adam, “50’ye yakın maç oynamışız. Tam kadro çalışmaya başladık diyebilirim. Atiba’nın sakatlığı var darbeye bağlı ama takımla birlikte çalışıyor. Veli’nin ise 2,5 yıldır omzunda bir sorun var ama şu anda durumu iyi sadece dönem dönem ağrılar hissediyor. Sezonu çok erken açtığımız için ufak tefek sakatlıklar illaki olacaktır. Şu anda da çok şükür ki tam kadro çalışıyoruz. Veli’nin ayrı bir sorunu var. 2,5 senedir bir sakatlık yaşıyor ama çok iyi bir profesyonel. Farklı tedavi yöntemleri deniyor ama bazen iyiye gitse de ağrı hissettiğini söylüyor. Hafta sonu oynayıp oynamayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Veli bizim için çok önemli bir oyuncu o oynamadığı dönemlerde üzülüyorum” açıklamasını yaptı.
“GOLLERİYLE DESTEK OLMASI LAZIM”
Demba Ba’nın son haftalarda düşüşe geçmesi ile alakalı bir soru üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Forvet pozisyonu teknik direktörü gol attıkça en çok memnun eden ama gol atamadığında en çok zorlayan pozisyonlardan biridir. Goller olunca herkese övgüler geliyor ama sonuçta her oyuncunun inişli-çıkışlı performansı da olabiliyor. Futbolcular performansında bir düşüş yaşadığı zaman ona destek olmak çok önemli. Demba’ya destek oluyorum ve o da en iyi şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tabi biz ona destek oluyoruz ama onun da bize golleriyle destek olması lazım. Cenk ve Mustafa da şu anda hazır durumdalar. Son haftalarda gol yollarında sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Atiba’nın Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, “Atiba’nın burada mutlu olduğunu biliyorum” diyerek sözlerine başlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Büyük bir profesyonel. Takımın anahtarlarından biri. Ben burada kalmasını isterim ve onun da burada kalmak istediğini biliyorum. Onun için hayırlısı neyse o olsun” dedi.
BİLİC’İN TRANSFER PLANI
Gelecek sezon planlamasını yönetimle birlikte yaptıklarını ve transfer çalışmaları hakkında görüştüklerini ifade eden Bilic, “Gelecek sezonun da hazırlıklarını yapıyoruz. Ben tamamen kalan 8 maça konsantre olduk derken, önümüzdeki sezon için yönetimimizle konuşmuyorum demedim. Kamp dönemiyle ilgili olsun, transfer konusunda olsun yönetimle birebir görüşmeler yapıyoruz. Takımımıza 3 isim transfer etmek istiyoruz” diye konuştu.
Takıma tecrübeli isimler kazandırmak istediklerini ancak mali yönden sıkıntı çektikleri için bu transferlerin gerçekleşmediğini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, buna rağmen takımına ara transfer döneminde gelen futbolculardan ve takımın genel performansından oldukça memnun olduğunu da sözlerine ekledi.
Bilic, ligde şampiyonluğa hem yönetim hem teknik ekip hem de futbolcular olarak inandıklarını söyledi. Tamamen lig sonunda yaşanacak mutlu sona odaklandıklarını belirten Hırvat çalıştırıcı, şampiyonluk yarışını son ana kadar kovalayacaklarını söyledi.
“CUMHURBAŞKANI’NIN KONUYLA İLGİLENMESİ ÇOK GÜZEL”
Bilic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın Süper Lig’deki takım kaptanlarıyla görüşmesini çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı’nın konuyla ilgilenmesi çok güzel. Çözüm önerilerine ortak olması gayet olumlu. Futbolu seven bir hükümet olması önemlidir. Hırvatistan’da 4 sene futbola önem veren bir Başbakanımız vardı. Daha sonra Başbakan değişti ve yeni gelen hükümet futbola önem vermedi ve düşüş başlamıştı. O toplantıda Emre’nin çok deneyimli bir oyuncu olarak çözüm önerilerinde katkısı vardır” diyerek sözlerini sonlandırdı.