Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’yla (Hava-İş) Hak-İş’e bağlı Çelik İş Sendikası arasındaki iş kolu tespit davası sonuçlandı. Bakırköy İş Mahkemesi’nin verdiği karara göre, THY Teknik A.Ş. taşımacılık iş kolunda sayıldı.
Hava-İş Sendikası yaklaşık 5 bin THY Teknik A.Ş. ve Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) çalışanının Hak-İş’e bağlı Çelik İş Sendikası’na geçmesi için açılan iş kolu tespit davası sonuçlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Teknik A.Ş.’ye ait işyerlerindeki iş kolu tespitinin Metal-İş kolu olduğunu belirtmesinden sonra, konuyu mahkemeye taşıyan ve Teknik A.Ş.’nin taşımacılık iş kolunda kalmasının gerektiğini savunan Hava- İş sendikası davayı kazandı.
Bakırköy İş Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti THY Teknik A.Ş taşımacılık iş kolunda sayılmasına karar verdi. Davanın sonuçlanmasının ardından Hava - İş sendikası yazılı bir açıklama yaparak davayı kazandıklarını duyurdu.
THY Teknik A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde ulaşılması gereken milyonlarca sendikasız çalışan varken, Teknik A.Ş. çalışanı üyelerimize göz diken Hak-iş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-iş Sendikası’nın, devam eden hukuki sürece rağmen Hava-iş Sendikamız ve üyelerimizi tartışma ortamına çekmeye yönelik sabırla izlediğimiz propagandalarına 13.04.2015 tarihinde Bakırköy 9.İş Mahkemesi gereken cevabı vermiştir. 13.04.2015 tarihinde görülen 10.celsede, Bakırköy İş Mahkemesi’nin verdiği karara göre; THY Teknik A.Ş. taşımacılık iş kolunda sayıldı. Bu sevindirici haberi sizlerle paylaşırken 25.02.2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapmış olduğumuz, 5.Dönem Toplu İş Sözleşmesi yetki tespiti başvurumuz sonucu başlatacağımız görüşmelerde, Sendikamız ve camiamızın başarılarına bir yenisini daha ekleyeceğimizin bilinmesini isteriz. Sendika tarihine geçecek bu büyük başarımızı sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Hepimize hayırlı olmasını dileriz” ifadesine yer verildi.