AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci Tekkeönü ve Kurucaşile ilçesinde faaliyet gösteren ahşap yat ve tekne imalatçılarıyla toplantı düzenledi.
Toplantıda, Milletvekili Tunç, Batı Karadeniz’de, ahşap yat tekne yapım geleneğinin Osmanlı’dan beri süregeldiğini, bu geleneğin nesiller boyu yaşatılması amacıyla ahşap yat tekne imalatını merdiven altı derme çatma atölyelerden kurtarmak ve marka yapmak için çalışmalar başlattıklarını belirterek Kurucaşile Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile alt yapı sorununu çözdüklerini söyledi. Milletvekili Tunç yapılan projenin toplam bütçesinin 840 bin TL Olduğunu, projenin yüzde 75’i olan 630 bin TL’nın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanarak yapıldığını ifade etti.
“TEKKEÖNÜ PİRİ REİS KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİ KURDUK”
Milletvekili Tunç, Projenin amacının Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapı sorununun çözülmesi olduğunu belirterek; “Alt yapı eksikliğini gidermiş, modern atölyelere kavuşmuş tekne yapımcılığı, tüm dünyada doğal yapı malzemelerine dönüşün yaşandığı bir dönemde hem doğal ahşap malzemeyi hiç terk etmemiş olmanın hem de modern altyapıya sahip tekne yapım yerlerine kavuşmuş olmanın avantajını kullanacak, bölgesel gelişmeyi hızlandıracak ve ciddi bir rekabet gücüne sahip olacaktır” dedi.
“KURUCAŞİLEYE MESLEK YÜKSEK OKULU AÇTIK
Milletvekili Tunç, Batı Karadeniz’de, ahşap yat tekne yapım geleneğinin Osmanlıdan beri süregeldiğini bu geleneğin nesiller boyu yaşatılması amacıyla ahşap yat tekne imalatını merdiven altı derme çatma atölyelerden kurtarmak için çalışmalar başlattıklarını belirterek “Yüzyıllardan beri ustalarımızın sürdürdüğü bu geleneği gelecek nesillere daha profesyonelce aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla, Ahşap Yat Ve Tekne Meslek Lisesinin yanı sıra Bartın Üniversitesine bağlı Kurucaşile ilçemizde Meslek Yüksek Okulu’nda, Yat İşletme ve Yönetim Programı, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, Gemi İnşaatı Programının açıldığını belirtti. Tunç, “Yüzyıllar süren tarihinden sonra bugün Kurucaşile’de, uluslararası ölçülerde ve kalitede Ahşap Yat ve Tekne imalatı devam etmektedir, kullanılan ahşabın kalitesiyle işçiliğiyle ustalık ve yeni teknolojiyle imal edilen çok sayıda ve çeşitte tekne tipleriyle başarılı ürünler vererek dünya denizlerine yelken açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.