SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Tekkeköy ilçesindeki Örnek, İlkadım ve 19 Mayıs sanayi sitelerinin altyapı sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Yılmaz, Serra Otel'de Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ve iş adamlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Burada konuşan Yılmaz, Tekkeköy ilçesindeki Örnek, İlkadım ve 19 Mayıs sanayi sitelerinin altyapı sorunlarını çözeceklerini söyledi.

İş adamlarına yatırım yapmaları için Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa temini için çalışma yaptıklarını belirten Yılmaz, "Size şehrin sorunlarını alt alta yazın dendiğinde şehirde sanayicimiz, 'organize sanayideki arsa ve alan temini konuları kolay olsa iyi olur, biz organizede yatırım yapmak istiyoruz, tesis kurmak istiyoruz, yeteri kadar alan bulamıyoruz' derlerdi. Bunları çözmeye yönelik çabalarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bir açılım içerisinde olacağız" diye konuştu.

Tekkeköy ile Gar kavşağı arasındaki güzergahta süren tercihli yol çalışmasını raylı sisteme dönüştüreceklerinin ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Tercihli yol inşaatı diye başlattığımız ama büyük ihtimalle raylı sisteme çevireceğimiz güzergahta yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmayı İlkadım ve Örnek sanayi sitelerinin içerisindeki altyapıyı da dönüştürmek ve yenilemek için yapıyoruz. Ulaşımı dünyanın en gelişmiş sistemlerinden biri olan raylı sistem ile Tekkeköy kavşağına kadar götürüyoruz. Bu buralardaki sanayi sitelerinin ulaşımına katkı sağlayacak ve Atakum'da olduğu gibi buraların da cazibesini arttıracak diye düşünüyoruz. 1,5 sene içerisinde muhtemelen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar bu yeni raylı sistem hattını bitireceğiz."