Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi üyelerinin idari ve hukuki hak ve taleplerini takip edecek hukuk bürosunu kurarak, Avukat Zeynal Abidin Taştan ile Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen törende sözleşme imzaladı.
Törende konuşan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Yinelenen değil yenilenen sendikacılık sloganıyla çıktığımız bu emek ve özgürlük mücadelesinde Adıyaman Eğitim Bir Sen’in bünyesinde bir hukuk bürosuna ihtiyacı bulunduğunu vurgulamış ve bu ihtiyacı gidereceğimizi söylemiştik. Bugün verdiğimiz sözü tutmuş olmanın ve hizmet sendikacılığının bir örneğini daha Adıyaman Şubesi olarak karşılamış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Eğitimciler Birliği Sendikası Adıyaman Şubesi’ne ve bu şubeye kayıtlı üyelerine hukuki danışmanlık, idari yargıya ilişkin olarak başvuru, dava ve kanun yollarına ait dilekçelerin hazırlanması ve davaya ait iş ve işlemlerin takip edilmesi, duruşmalı işlemlerde duruşmaların yürütülmesi, disiplin işlemleri sırasında hukuki yardımda bulunulması, disiplin kurullarında sendikanın temsili, talep edilmesi halinde eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri kolunda kurulu sendikaları ve çalışanları ilgilendiren kanun ve idari düzenleyici işlemlerle ilgili olarak mütalaalar hazırlamak için imzalanan bu sözleşmenin tüm üyelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
İmza töreninde konuşan Avukat Zeynal Abidin Taştan ise, eğitim camiasının her gün daha da büyüyen bir camia olduğunu, eğitim çalışanlarının hak taleplerini daha önce de yakından takip ettiğini söyleyerek, Adıyaman’ın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim Bir Sen ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından protokol imzalanarak Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Hukuk Bürosu sendikanın hizmet binasında çalışmalarına başladı.