Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 112 acil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sivas’a 9 yeni ambulans gönderildi. Yeni araçlarla birlikte Sivas’ta ambulans sayısı 73’e ulaştı.
Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 9 ambulans Sivas merkez, Şarkışla, Kangal, Yıldız Beldesi ve diğer acil sağlık hizmetleri istasyonunda kullanılmak üzere tahsis edildi. Karşıyaka’da bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen teslim töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı,“Son yıllarda birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Hem nitelik bakımından hem de nicelik bakımından sağlık hizmetlerimizde kalite anlayışı çok gelişti. Gerek yeni yapılan ve yapılmakta olan hastane binalarımız ve binalarımızdaki onarımlar, pratisyen hekim ve uzman hekim sayısının artması, tıbbi cihaz alanında yapılan çalışmalar ve özellikle araç, gereç konusunda bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımlar sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımızın memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırdı. Bunu hepimiz fark ediyoruz hepimiz görüyoruz. Sağlığa ayrılan bütçe hem yerel bütçeler hem genel bütçelerde sağlığa ayrılan pay giderek artmakta tabi vatandaşımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Sivas büyük bir coğrafya, Türkiye’nin en büyük ikinci ili hizmet götürmek hizmet sunmak oldukça zor 28 bin 600 kilometrelik bir alana sahibiz. Yerleşim yeri bakımından bakıldığı zaman ilk sıradayız. 2 bine yakın yerleşim yerimiz ünitemiz var. Sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlarımıza erişilebilir ve ulaşılabilir olması lazım. Vatandaşlarımız rahatlıkla 112’yi aradığında her zaman kısa süre içerisinde vatandaşlarımıza bu araçların ve personellerin ulaşması lazım” dedi.
Sağlık hizmetlerinde en büyük sıkıntının asılsız ihbarlar olduğunu aktaran Kalaylı, “Gereksiz ihbarlar hizmetlerin sunumunu oldukça güçleştiriyor. Bir taraftan asılsız ihbarlar yüzünden zaman kaybediliyor, enerji kaybı yaşanıyor. Bir taraftan da asıl ulaşmamız gereken insanlara da bazen aksamalar yaşabiliyoruz. Bu konuda özellikle vatandaşlarımızdan daha büyük bilinç ve daha iyi dikkat bekliyoruz. İnşallah bu konuda daha duyarlı olurlar. “ diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Adil Kaya ise Sivas’taki sağlık hizmetleri hakkında bilgi vererek, “Sivas’ta 112 hizmetleri açısından 2002’de 17 istasyon varken bugün 32 istasyona çıkarmışız. Bu tüm araziye hakim olmayı en kısa sürede hastaya ulaşma açısından planlanmıştır. Ambulans sayımız ise 2002’de 20 ambulans ile hizmet verirken, bugün bu rakam 9 ambulansın ilave edilmesiyle 73’e çıkmıştır. Vaka sayısına baktığımız zaman 2002’de 4 bin 9 hastaya hizmet verirken, bugün 45 bin 500 civarındadır” ifadelerini kullandı.
Yapılan duanın ardından Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve beraberindekiler kurdele keserek ambulansların teslimini gerçekleştirdi.