Kardemir Karabükspor, Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 4. maçında sahasından MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup ederek grup ikinciliğine yerleşti.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “Çok zor hava şartlarından zorlu bir takım karşısında alınan üç puan ile grup ikincisiyiz. Kalan iki maçımızı da alarak bu gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz. Oyuncularımın ikinci yarı ortaya koyduğu performans beni oldukça memnun etti. Oyun anlamında bir sıkıntımız yok ama sonuç anlamında hem ligde hem kupada sıkıntımız vardı. Bugün aldığımız sonuç bize moral oldu. Son hafta oynayacağımız Sivas maçından güzel bir sonuç alarak devreyi iyi bitirmek istiyoruz” dedi.
“ZOR BİR MAÇ OLDU”
"Bu şehrin güzel insanlarına ve işçi sınıfına iyi yıllar diliyorum" diyen Kafkas, “Oyuncuların başarısı önemli. Ben belirleyici değil tamamlayıcıyım. İlk yarı ve ikinci yarı saha şartları zordu. Atanın kazanacağı bir maçtı. Biz serbest vuruştan golü bulduk. Zorlu bir maç oldu. Rakip takım ilk yarı bizden daha iyi oynadı. İkinci yarı bizim biraz daha istekli olmamız galibiyeti getirdi” diye kaydetti.
“FUTBOL ANLAYIŞI ÖNEMLİ”
Takımın oyun sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Tolunay Kafkas, "Elinizde Traore gibi oyuncu olunca ya oyunu onun üzerine ya da başka bir şekilde kuracaksınız. Traore olunca oyun şekli belli. Zaman zaman çift forvetle oynuyoruz ve son haftalarda çok başarılı olduk. Bir ara 3-5-2’yi denedik. Oyun olarak değil ama sonuç olarak fazla direnemedik. Aslında takımın bana göre oyun anlayışı 3-5-2’ye daha uygun. 4-4-2 de gayet iyi şekilde devam ediyor. Sistemler önemli değil futbol anlayışı önemli. Oyuncularda bugüne kadar bunu getirdi. Bun sene olağan üstü durumlarla karşılaştık. Buradan sıyrılırsak birçok şeyi de aşmış olacağız” dedi.
TRANSFER KONUSU
Trasfer konusuna da değinen Kafkas, “Galatasaray’dan Furkan Özçal için kiralık veya satın alma opsiyonu konusunda bir sıkıntı var. Bunu en kısa zamanda çözeceğiz. 3 tane net transferimiz olacak. Bunların ikisi yerli biri yabancı. Sağ kenar oyuncusu yabancı olacak. Bu her iki kenarda da etkili bir oyuncu” ifadesinde bulundu.
MKE ANKARAGÜCÜ CEPHESİ
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Aykan Atik ise, oyundan memnun olduğunu belirterek, “Oyuna başladığımızda ilk maçtaki 3-0’lık mağlubiyetin konsantrasyonunda tekrar toparlamaya çalıştık. Maçın ilk yarısında iyiydik. Bu hava şartlarından verebildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. İlk yarı 3-4 tane net pozisyon bulduk ama golü atamadık. İkinci yarı duran toptan bir gol yedik. Ondan sonra tekrar toparlanarak oyuncularım oyun anlayışını ikinci gole kadar sürdürdü. Oynanan oyundan ve mücadeleden memnunum” dedi.