Süleyman EKİN/ANTALYA, () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan için Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen eylemde, bir kız öğrenci tek kişilik tiyatro gösterisi sundu. Aslan'ın yaşadıklarını anlattığı gösteri sonunda çığlık atan öğrenciye, protestocu kadınlar da yine çığlık atarak eşlik etti.
Akdeniz Üniversiteli Kadınlar tarafından düzenlenen eylem, kampüs içersindeki Yakut Çarşısı'nda başladı. Ellerinde pankart ve kırmızıya boyanmış sopa taşıyan üniversiteliler, çarşı etrafında bir tur attıktan sonra Olbia Çarşısı'na kadar yürüdü. Güzergah boyunca öğrenci ve öğretim üyeleri ile vatandaşlar, eylemcilere alkışlarla destek verdi. Üniversiteli öğrenciler, Olbia Çarşısı önünde tek kişilik tiyatro gösterisi sundu. Özgecan'ı temsilen siyah kıyafetler giyen Melis Gülçiçek adlı öğrenci, katledilen genç kızın yaşadıklarını anlattı. Gösteri sonunda çığlık atan Melis Gülçiçek'e, protestocu kadınlar da eşlik etti. Bazı kadınların ağladıkları görüldü.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA GÖNDERME
'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Öldüren sevgi istemiyoruz', 'Kadın cinayetleri politiktir', 'Yasta değil, isyandayız, Özgecan'ın hesabını soracağız', 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganları atan üniversiteliler adına Duygu Yeşil basın açıklamasını okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti kurmaylarının erkek şiddetini meşrulaştırdığını söyleyen Duygu Yeşil, "Başbakan Davutoğlu Antalya'da yapılan AKP Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Antalya'da gençlik merkezi kuracaklarını ve adını da Özgecan Aslan koyacaklarını söyledi. Özgecan'ın adı bu gençlik merkezinde yaşatılacakmış. Özgecan'ın o sıcacık gülüşünü buz gibi betonlarınıza verdiğiniz isimle mi yaşatacaksınız? Siz bu katliamdaki sorumluluğunuzun üstünü siyasi şovlarınızla, göstermelik uygulamalarınızla kapatacaksınız. Biz katilleri tanıyoruz" diye konuştu.
Eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI