Kahramanmaraş Piazza, Kütüphaneler Haftası kapsamında faürklı bir farkındalık projesine imza attı. Kütüphaneler Haftası’na yönelik hazırlanan proje kapsamında AVM’ye bırakılan kitaplarla, okuma alışkanlığının önemine dikkat çekilmesi amaçlandı.
Teknolojinin hızla geliştiği, bilginin en değerli hazine olduğu günümüzde, düzenli ve sürekli okuma alışkanlığının kazandırılmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen ‘Kütüphaneler Haftası’nda, Kahramanmaraş Piazza AVM’nin ortak kullanım alanlarına kitap bırakarak farkındalık oluşturuldu.
Rönesans Eğitim Vakfı kanalıyla temin edilen kitapları okuyarak tekrar yerine bırakan ziyaretçiler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ulusal ve uluslararası birçok markanın ürünlerinin en uygun fiyatlarla sunulduğu Kahramanmaraş Piazza AVM’de, ziyaretçilerin dinlenmeleri amacıyla oluşturulan ortak kullanım alanlarındaki kitaplar özellikle gençlerin yoğun ilgisini çekti. Alışveriş aralarında dinlenirken kitap okuyan ziyaretçiler, sonrasında okudukları kitapları aldıkları yere bırakarak, diğer ziyaretçilerin de kitapları okumasını sağlıyor.
Hizmete açıldığı günden itibaren başta eğitim olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kahramanmaraş Piazza AVM, yine ortak kullanım alanlarına dev kitap kumbaraları yerleştirerek, ziyaretçilerinin bu kumbaralara kitap bağışlamasını sağlamaya devam ediyor. Bağışlanan bu kitaplar da özellikle köy okullarına, kitaba ihtiyaç duyan öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla gönderiliyor. Güncelliğini yitiren kitaplar ise geri dönüşüme gönderilerek binlerce ağaç kesilmekten kurtarılıyor.