Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gaziantep Ekolojik Binanın yapım kriterleri İzmir’de Mimarlık Merkezindeki mimarlara anlatıldı.
AKG gaz betonun ev sahipliği yaptığı sempozyumda enerjide pasif, konforda aktif geleceğin yapıları üzerine konuşuldu. Sempozyumda pasif ev standartları ve tasarım ilkeleri, tasarımda enerji modellemesinin önemi ile ilgili bilgilendirmeyi Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği Başkanı Tuğba Salman Gürcan yaptı. Pasif evlerde bina kabuğu ve yapı türleri ile Türkiye’nin ilk pasif ev sertifikasına aday binası Gaziantep Ekolojik Binanın mimari kriterleri ile ilgili bilgilendirmeyi ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Yüksek Mimar Seda Güleç yaptı. Almanya Pasif Ev Enstitüsünün belirlediği kriterler doğrultusunda inşaatı tamamlanan ve faaliyete geçen binanın tasarım aşamasından yapım aşamasına kadar tüm kriterleri detaylıca sunumu dinlemeye gelen mimarlara anlatıldı. Binanın yapım işleri koordinatörü Güleç’in sunumuyla Gaziantep Ekolojik Bina enerji ve suyun verimli kullanılması, kaynak kaybının önlenmesi ve çevre dostu projesiyle öncü olması sebebiyle övgüleri kazandı.
Eylül 2013 tarihinden itibaren ziyaretçilere açık olan yapıda yenilenebilir enerji kaynakları ve kaynakların verimli kullanılması konusunda bilgilendirme ile tanıtım faaliyetleri veriliyor. Her yaş grubuna açık olan binada bilinçlendirme çalışmaları esas alınıyor.