Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında 2014 yılında 1 milyar 300 milyon TL’lik sigorta yaptırarak, Türkiye poliçe rekorunu kırdıklarını söyledi. Manisa’da ekili alanların sadece yüzde 10’u olan 500 bin dekar ekili tarım arazisinin sigortalandığını kaydeden Çebi, 30 bin çiftçinin tarım sigortası yaptırdığını, çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında çiftçileri mağduriyet yaşamamaları için sigorta yaptırmaları konusunda uyardı. Manisa’da yıl boyunca çiftçileri bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Çebi, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce 2014 yılını yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçirdik. Tarım Sigortaları Bölge Müdürlüğü ile birlikte 17 ilçemizde yıl boyunca eğitimler vererek, çiftçilerimizin sigorta yaptırmalarını sağladık. İlimizde yaklaşık 30 bine yakın çiftçimiz sigortasını yaptırmış durumda. Çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tarım sigortaları kapsamındaki meydana gelebilecek afetlerden dolayı çiftçilerimizi korumak istiyoruz. Vermiş olduğumuz eğitimlerde sigorta kapsamında afetler karşısında ne tür destekleme ve risklerin en aza indirildiği açıklanıyor. Çiftçilerimiz bunları yaptırmadığı zaman ne tür haklardan yararlanamayacakları tek tek anlatılıyor” dedi.
2014 yılı itibariyle çiftçilerin tamamına ulaşmaya çalıştıklarını belirten Çebi şunları söyledi:
“Her ilçemizde ve beldelerimizde eğitimleri sık sık yapıyoruz. Şuan itibariyle ilçe ve büyük beldelerimizde çalışmalarımızı tamamladık. İlimizde bitkisel üretim anlamında şuanda 1 milyar 300 milyon TL’lik Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında sigorta yaptık. Bu Türkiye’de bir ilk. Bunun yanında bitkisel üretim olarak yaklaşık 500 bin dekar alan sigortalı hale gelmiş oldu. 5 milyon 300 bin dekar araziden yaklaşık olarak 500 bin dekar alanını sigorta yaptırdık. Yaklaşık yüzde 10’unu sigortaladık. İlimizde TARSİM Bölge Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca hayvancılık olarak da 22 bin baş hayvanımız sigortalandı.”