SAMSUN (AA) - Atakum Belediyesi'nce düzenlenen Uluslararası İşaret Dili eğitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Atakum Belediyesi ve İşitme Engelliler Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen kursu tamamlayan kursiyerler için belediye binasında tören düzenlendi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, törende yaptığı konuşmada, 2017 yılında Samsun'da gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlık kapsamında böyle bir kursun gerçekleştirildiğini söyledi.

Kursun 8 hafta sürdüğünü belirten Taşçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşaret dili, işitme engellilerimizin temel iletişimidir. Bu iletişimin kurulmasına katkıda bulunmak herkesin sorumluluğudur. İşitme engellilerimizin karşılaştığı sorunların temelinde de işitme engeli olmayan insanların kendileriyle iletişim kuramaması yatmaktadır. Bu anlamda işaret dilini önemsiyor, bu yönde adımlar atarak kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Kurslara sağlanan katılım bizleri memnun etti. Bizi asıl memnun eden ise yeni kursların açılması yönünde gelen talepler. İşaret dili kursunu sürdüreceğiz."

Konuşmanın ardından Taşçı, kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.