SİNOP (AA) - Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 2009 yılında başlatılan "Geleceğimizi Geri Dönüşümle Koruyoruz" projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 72 bin 550 ton atığın toplanarak bertaraf edildiğini söyledi.

Ergül, yaptığı açıklamada, geri dönüşüm çalışmalarının en önemlisi olan bitkisel atık yağ geri dönüşümü çalışmaları kapsamında 5 yıldan bu yana 25 bin 800 litre atık yağ toplandığını belirterek, "Çevreye ve doğaya ciddi zararları olan evsel atık suların yüzde 25'ini bitkisel atık yağların oluşturmaktadır" dedi.

Bitkisel atık yağların kanalizasyon sistemine de zarar verdiğini ifade eden Ergül, "Yaptığımız geri dönüşüm çalışmaları kapsamında kağıt, karton, plastik, cam, pil, CD, lastik gibi önemli maddelerin yanı sıra geleceğimizi ciddi şekilde tehdit eden atık yağlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da katkı ve desteklerini bekliyoruz. Özellikle iş yerlerinin sağladığı katkıların yanı sıra ev hanımlarımızın da topladıkları atık yağları geri dönüşüme kazandırmaları bizler ve geleceğimiz için çok önemli" diye konuştu.

Öte yandan, Sinop Belediyesinvi 20 Ocak-29 Mayıs 2015 arasında kadınlar arası atık yağ toplama yarışması düzenlenecek. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.