Yankı Yemek A.Ş diyet yapan çalışanlar için düşük kalorili yemek menüleri hazırlıyor. Forma girmek isteyenler veya sindirim sistemi sorunu yaşayanlar için hazırlanan diyet menülere gösterilen talepse giderek artıyor.
Catering sektörünün Bursa’daki iddialı kuruluşu Yankı Yemek A.Ş, gelen talepler üzerine diyet yapan çalışanlara özel menüler de hazırlamaya başladı. Firmanın Kalite Sistem Yöneticisi Gıda Mühendisi Leman Yurttaş, gerek sağlık sorunları, gerekse forma girmek için diyet yapan iş yeri çalışanlarına özel diyet menülerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Çalışanların ortalama bir öğün yemeği iş yerinde yediklerini bu nedenle diyet yapanların sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Leman Yurttaş, müşterilerinden diyet yapan çalışanları için menü hazırlama talebi geldiğini söyledi. Bu talep üzerine gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurgulayan Yurttaş, “Önce tüm müşterilerimizden diyet menü taleplerini topladık. Baktık ki yüzde 15 dolayında talep var. Bunun üzerine diyet menüler de hazırlayıp müşterilerimize sunmaya başladık” dedi.
DİYET MENÜLERİ DİYETİSYEN VE HEKİMLERE DANIŞIP HAZIRLADIK
Diyet menü hazırlamak için diyetisyenlerle ve hekimlerle görüştüklerini ve menülerin kalorilerinin ortalama diyet programına göre hesapladıklarını belirten Leman Yurttaş, ayrıca yemeklerin tuz ve yağ oranlarını da düşürdüklerini söyledi. Diyet menüleri forma girmek isteyenlerin yanı sıra, sindirim sistemi sorunu olanlara göre de hazırladıklarını söyleyen Yurttaş, “Bu menülerimizin normal menüden farkı, sindirimi daha kolay olan besinlerin tercih edilmesidir. Gıdaların yağ, tuz ve şeker oranlarını da hesaplıyoruz. Diyet menülerimizde meyve, salata ve yoğurt mutlaka bulunuyor. Tatlı olarak da sütlü tatlıları kullanıyoruz” dedi.
Yankı Yemek A.Ş olarak çeyrek asırdır gıda sektöründe faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Leman Yurttaş, müşteri talep ve beklentilerine uygun olarak yaptıkları üretim ile Bursa’nın en çok tercihe dilen Catering firmalarından biri haline geldiklerini söyledi. Yurttaş, Catering sektöründe güvenin ilk sırada geldiğini belirterek, “İş yaşamında çalışanların en önemli sorunu dışarda yedikleri öğünlerde sindirim sorunu yaşamaları ve yemeklerin kalorilerin yüksek olmasıdır. Erkekler ve kadınların günlük kalori ihtiyaçları farklıdır. Ayrıca beyaz ve mavi yakalı personelinde kalori ihtiyacı farklı oluyor. Biz müşterilerimizle anketler yaparak beklentilerini ölçüyor. Menülerimizi de bu doğrultuda hazırlıyoruz” diye konuştu.