Mardin STK Platformu, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran suikastıyla ilgili yaptığı açıklamada, faillerin bir an önce yakalanarak arkalarındaki gücün deşifre edilmesi gerektiğini belirtti.
Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’a yönelik düzenlenen suikasta tepkiler gelmeye devam ediyor. 50 yakın derneğin oluşturduğu Mardin STK Platformu, suikasta ilişkin basın açıklaması yaptı. Suikastın bölge barışına de ülke huzuruna da katkı sunmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Diyarbakır Şehitlik semtinde Aytaç Baran’a yönelik menfur saldırıyla başlayan ve akabinde devam eden saldırıların bölge barışına da, ülke huzuruna da katkı sunmayacağı gibi kaos isteyen karanlık odaklara malzeme teşkil edeceği apaçık ortadadır" denildi.
Hiçbir güç ve yapının zulümle, baskıyla, şiddetle ve tehditle insanları esir alamayacağının altı çizilen açıklamada, "Vatandaşlarının güven ve huzur içinde yaşayabilmesi için gerekli güvenlik ortamını oluşturmak ve tedbirleri almak devletin vazgeçilemez sorumluluğudur. Bu nedenle faillerin bir an önce yakalanarak arkalarındaki gücün deşifre edilmesini ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini bekliyoruz. Hukuk içinde kalmak şartıyla kimsenin yaptığının yanına kar kalmadığı ve kamuoyu vicdanının tatmin edildiğini görmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Provakatif saldırının kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bu provokatif saldırıları şiddetle kınıyoruz. Doksanlı yılların karanlık iklimini özleyen ve bunun üzerinden iktidar kavgasına tutuşan karanlık şer odaklarına karşı herkesi sağduyulu ve suhulet içinde davranmaya çağırıyoruz."