Eskişehir Maden İş Sendikası Başkanı Yılmaz Ayrancı, Kırka mahallesinde bulunan Eti Maden Kırka Bor İşletmeleri ziyareti esnasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı’ya Eti Bor çalışanların sorunları içeren detaylı bir rapor sunduğunu açıkladı.
Ayrancı’nın açıklamasına göre raporda; yer üstü madenciliği ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra, öncelikle eşit işe eşit ücret ve iş riski konularını içeren, dünya bor lideri olan bir kurumun, bor madenleri işçileri olarak, katma değeri yüksek ürünler üreten maden işçileri olarak, yaşadıkları önemli sıkıntıları içeren detaylı olarak anlatıldı. Görüşme esnasında Ayrancı; "Türk İş ile hükümet arasında imzalanan çerçeve sözleşmesine rağmen Maden İş olarak kurum ile olan toplu iş sözleşmemiz devam etmektedir. Elbette bu süreçte siz sayın Bakanımızın da desteğine ihtiyacımız var. Sayın Genel Müdürümüz de burada. Kendisine zaten bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu konuda, işçilerimizin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırılması için sizlere inancımız tam" dedi.
Bakan Avcı da, "Bu raporu özellikle inceleyeceğim. Ne yapılması gerekiyorsa gözden geçirelim. Sayın Genel Müdürümüzde burada. Kendisi de bu konuda yardımcı olacaktır" dedi.