Bingöl Üniversitesi öğrencilerince başlatılan açlık grevi 16. gününe girdi. Basın açıklaması düzenleyerek, grevi daha da büyüteceklerini belirten öğrencilere destek olmak üzere Bingöl’e gelen Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, üniversiteyi öğrenciden korumanın üniversite mantığına aykırı olduğunu söyledi.
16 gündür üniversite yönetiminin haksız uygulamalarda bulunduğu iddiasıyla Eğitim-Sen Bingöl Şubesi’nde açlık grevini sürdüren öğrenciler, basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Kerem Can, açlık grevinin Türkiye’deki diğer üniversitelere yayıldığını belirterek, "Ancak bu noktada Bingöl Üniversitesi yönetimi, rektörü ve bağlı olduğu YÖK’ten şuana kadar herhangi olumlu bir adım atılmamıştır. Okulda olmamasına rağmen ceza yağdırılan öğrencilerin cezalarını kaldıracağım sizde eyleminizi bitirin derken rektörün hem çok sıkıştığını hem de biz öğrenciler ile aslında dalga geçerek eylemselliğimizi bitirtmeye yönelik çabalarına karşı şunu söylemek istiyoruz; rektör iyi bilsin ki biz haklı taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Cuma günü öğrencileri dersleri boykot etmeye davet eden Can, şöyle devam etti:
"Bundan sonraki aşamada; Biz Bingöl üniversitesi öğrencileri olarak yarından itibaren açlık grevini büyütüyor bunun yanında sadece açlık grevi ile kalmayıp eylemselliklerimizi eğitim alanımız olan üniversiteye taşıyoruz. Cuma günü, başta Bingöl üniversitesi olmak üzere DÖDEF’e bağlı olan tüm üniversitelerde bir günlük dersleri boykot etmeye çağırıyoruz."
Basın açıklamasında konuşan Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, "Bingöl Üniversitesi’nde başlatılmış olan bu direnişe sadece kendim adına değil, üniversitemizdeki demokrat ve akademik kimliğin özüne bağlı olan akademisyenler adına destek vermek adına burada bulunuyorum” dedi.
Üniversiteyi öğrenciden korumanın üniversite mantığına aykırı olduğunu belirten Yıldırım, üniversitenin kişisel ve grupların menfaatleri için kullanılamayacağını, kullanılmasına da müsaade etmeyeceklerini söyledi.