ARTVİN (AA) - Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, belinde su kesesiyle doğan ve yürüyemeyen 5 yaşındaki Pusat Yazıcı'ya giyecek, Ipad ve oyuncak hediye etti.

Kaymakam Almalı, Bulanık köyü Kirazlı Mahallesi'nde yaşayan Yusuf ve Saime Yazıcı çiftini evlerinde ziyaret ederek, engelli çocukları Pusat'la bir süre sohbet etti.

Yazıcı ailesine "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Almalı, Pusat'ın hastalığı konusunda bilgi aldı. Almalı, Pusat'ın tedavisi konusunda aileye maddi ve manevi yardımda bulunacağını söyledi.

Anne Saime Yazıcı, oğlunun belinde doğuştan su kesesi olduğunu belirterek, oğlunun doğumuna yakın Artvin'de kendisini muayene eden doktorun, bebeğinin engelli olabileceğini söylediğini, bunun üzerine Ankara'daki bir hastanede doğum yaptığını söyledi.

Oğlunun çok küçük olduğu için doktorların ameliyat edemediğini ifade eden Yazıcı, "Bir süre sonra Artvin'e döndük, 1,5 aylıkken su kesesi patladı. Pusat'ı Artvin Devlet Hastanesine getirdik. Buradan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk ettiler. Yaklaşık 8 saat süren ameliyat oldu. Buradaki doktorlar Pusat'ın yüzde 50 ihtimalle yürüyebileceğini söyledi. Ameliyatta çocuğumun sinir damarlarına dokundukları için o günden beri yürüyemiyor" dedi.

Yazıcı, en büyük hayalinin sağlıklı bütün çocuklar gibi oğlunun da evden çıkıp arkadaşlarıyla oyun oynadığını ve yürüdüğünü görmek olduğunu söyledi.

Yazıcı ailesi, ziyaretten ötürü Kaymakam Almalı'ya teşekkür etti.