Bingöl’ün Yedisu ilçesinde doğum yapan bir ineğin dünyaya getirdiği buzağı görenleri şaşkına çevirdi. Kuyruksuz doğan buzağının dünyada eşine nadiren rastlanıldığı belirtildi.
Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Ayanoğlu köyünde çiftçilik yapan Ahmet Eroğlu, ineği doğum yapınca şaşkına döndü. İneğinin kuyruksuz buzağı doğurduğunu gören Eroğlu, durumu hemen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine de İlçe Müdürü Kamil Tabak, veteriner hekim Ferdi Aktaş’ı alarak, köye geldi. Buzağıyı muayene eden Aktaş, yavrunun anne karnındaki gelişimini tamamladığını belirterek, doğmasal anomali olarak kuyruksuz olarak dünyaya geldiğini ifade etti. Bu tür vakalarla nadiren karşılaşıldığını vurgulayan Aktaş, bu buzağının dünya üzerinde kayıt altına alınan 5’inci vaka olduğunu kaydetti. Aktaş, hem doğum yapan ineğin hem de buzağının sağlık durumunun iyi olduğunu da dile getirdi.
Çiftçi Ahmet Eroğlu ise, uzun yıllardır çiftçilik yaptığını ve böyle bir durumla şu ana kadar hiç karşılaşmadığını belirterek, “Buzağının kuyruksuz olduğunu görünce çok şaşırdım. Hemen ilçe müdürlüğüne haber verdim” dedi.