Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2014 yılında 56’sı mesken 18 iş yeri olmak üzere toplam 384 yangına müdahale etti.
İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince ayrıca 54 hayvan kurtarma vakasına müdahale edildiği asansörde kalma ve sıkışma olaylarında da 12 adet kurtarma olayı gerçekleştirildiği belirtildi.
Kurtarma olaylarında 4 intihar, 24 trafik kazası ve 66 kurtarma vakasına müdahale ederek başarılı çalışmalar gerçekleştiren İtfaiye ekipleri, kent genelinde öncelikle kamu kuruluşları olmak üzere 27 kuruma yangından korunma eğitimi verildi kaydedildi.
Erzincan İtfaiyesinin, donanımlı personeliyle vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak üzere her an göreve hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklamada “Yangın ve kurtarma çalışmalarında, gece-gündüz demeden canla-başla fedakâr bir şekilde görev yapan İtfaiye teşkilatımıza, göstermiş oldukları olağanüstü gayretlerinden dolayı takdir ve teşekkürlerimi ifade ediyorum.İtfaiye Müdürlüğünü yeni hizmet binası ayrıca en son teknoloji ile donatılmış hareket kabiliyeti yüksek araçlarla daha da güçlendiriyoruz.” dedi.