TRABZON (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon'da Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırıya ilişkin "Fenerbahçe otobüsüne saldırı oluyor, nerede oluyor Trabzon'da. Trabzon üzerinden Türkiye'yi karıştırma projeleri bunlar" dedi.

İnce, Meydan Parkı'nda halka hitaben yaptığı konuşmada, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, ülkenin yönetilmediğini ve sokaklardaki çocukların korunamadığını söyledi.

Türkiye'nin provakasyonlar cennetine dönüştüğünü de öne süren İnce, ''Fenerbahçe otobüsüne saldırı oluyor, nerede oluyor Trabzon'da. Trabzon üzerinden Türkiye'yi karıştırma projeleri bunlar" dedi.

İnce, Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine de değinerek, şunları kaydetti:

"Türkiye bir yalnızlığın içinde. Papa çıktı sözde Ermeni soykırımından bahsetti. Neden bu noktaya geldik? Türkiye artık sözüne güvenilmeyen, uluslararası saygınlığı olmayan bir ülke. Bana Amerika'da bir senatör, 'Siz Türkler Ermeniler'e soykırım yaptınız' dedi. Bak sana bir şey anlatayım dedim. Şu anda Türkiye'de 70 bin Ermeni vatandaş var. Bunların yaklaşık 50 bini bizim çocuklarımızı bakıyor. Eğer biz Ermeniler ile aramıza böyle bir husumet düşseydi, en sevdiğimiz varlıklarımız olan çocuklarımızı Ermeni bakıcılara bırakırmıydık. Biz Türkler dağlara taşlara, otuna böceğine şarkı türkü yakarız dedim. Sen hiç Alp dağlarına şarkı yapan bir İsviçre'li gördün mü? dedim. Adam 'dağlara taşlara türkü yakan bir millet soykırım yapmış olamaz' dedi. Onlara tarihden diplomasiden değil de, insanlıktan örnek verdim ki anlasınlar diye.''

İnce, daha sonra beraberindeki CHP Trabzon milletvekili adayları ile park yakınındaki bir iş merkezine geçerek genel seçimlerde partisinin seçim çalışmalarının yürütüleceği il koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.