Mayıs ayında açılması beklenen Torbalı İZBAN banliyö hattı heyecanı yaşanırken, demiryolu güzergahındaki yüzlerce ağaç, uzmanlarca sökülerek başka yerlere naklediliyor.
İzmir’in en hızlı gelişen ilçelerinden olan Torbalı’da İZBAN heyecanı yaşanıyor. Mayıs ayında ilk seferlerine başlaması beklenen İZBAN hattındaki yüzlerce ağaç, uzmanlar tarafından sökülerek başka yerlere dikiliyor.
Torbalı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gülden Bolatoğlu, yaşına, büyüklüğüne, zorluklarına bakılmaksızın, yüzlerce ağacın uzmanların titiz çalışmasıyla sökülerek ilçenin başka yaşam alanlarına nakledildiğini belirterek, “Belediye Başkanımız Sayın Adnan Yaşar Görmez’in kesin talimatı var. Sökümü ne kadar zor olursa olsun, ne kadar emek ve maliyet gerektirirse gerektirsin, tüm ağaçlar sökülecek ve yeni yaşam alanlarında ilçemize değer katacak” dedi.
Ziraat Mühendislerinin hazırladığı raporlar doğrultusunda ağaçları naklettiklerini ifade eden Bolatoğlu, “İZBAN hattı boyunca tek bir ağaç kesilmedi. Vatandaşlarımızın ilgisi, duyarlılığı bizi ayrıca mutlu ediyor. Şu ana kadar 200 dolayındaki ağacın nakli gerçekleşti. İlçedeki tüm ağaçlar da budama işleminden geçiriliyor” şeklinde konuştu.